SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

Maatschappelijke Projecten

SchoolvoorCoaching draagt bij aan de volgende maatschappelijke projecten

SchoolvoorCoaching draagt bij aan de volgende maatschappelijke projecten

HeartNav is een website voor en door hooggevoelige jongeren.Het leidende motief is: Don't worry, you are the new normal! HeartNav is opgezet vanuit het verlangen om hooggevoelige jongeren zichzelf op een positieve manier beter te laten begrijpen.

Hooggevoeligheid is een modewoord. Het betekent slechts dat hooggevoelige mensen andere manieren van waarnemen, ervaren en voelen vanzelfsprekend vinden. Gelukkig durven steeds meer mensen (weer) te vertrouwen op hun waarnemingen en intuïtie. De naam HeartNav is een afkorting van HeartNavigation: vertrouwen op je hartkompas. Dit helpt je gebruik te maken van je intuïtie, gevoelens en subtiele waarnemingen in alles wat je doet. Je leert luisteren naar wat bij je past.

Via de website van HeartNav  worden, naast kennis, tips en technieken, ervaringen gedeeld over onder meer school, relaties en ouders. De informatie is ook bedoeld voor ouders en docenten om positieve perspectieven op hooggevoeligheid te laten zien en kennis te delen om hooggevoelige jongeren te kunnen begeleiden.

SchoolvoorCoaching fasciliteert deze website om jongeren te ondersteunen bij het accepteren van zichzelf in al hun kwaliteiten. Want je gezien en gesteund voelen is het belangrijkste wat er is - zeker in deze levensfase. Via onze ReflActionprogramma’s binnen SchoolvoorCoaching bieden we ook voor volwassenen workshops en trainingen op dit gebied aan.

    

Ook ondersteunet SchoolvoorCoaching Live-to-Be, dat als doel heeft nieuwe manieren van leven en werken in harmonie met de aarde te ontdekken. Het is een woon- en werkplek waar hooggevoelige jongeren gedurende enige maanden kunnen verblijven om te werken en zichzelf en hun talenten te ontdekken.

Je leest het interview over Live-to-Be met initiatiefnemers Jaap Vermuë Joanne van Wijgerden in ons SvC Magazine 2021/2022.

Stichting KlimaatGesprekken  is de succesvolle Nederlandse variant van het Engelse Carbon Conversations. Door de combinatie van Klimaatpsychologie en coaching bereiken mensen in enkele avonden een grote en blijvende impact op het verduurzamen van hun inkoopgedrag. Onze freelance collega Manu Busschots is de initiatiefnemer van deze stichting.