Home/Opleidingen/Workshop ReflAction Verdiepingsworkshops

Workshop ReflAction

Ontdek je blinde vlek in gesprekken

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 9 deelnemers
 • Start: 23 september 2020
 • 272,-excl. btw

Er is altijd een next step mogelijk in het effectief communiceren tijdens ontmoetingen. Je kunt leren hierbij vrijer, meer ontspannen en authentieker aanwezig te zijn. Ontdek wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je vertellen, en hoe je deze subtiele signalen kunt herkennen en gebruiken in gesprekken.

Tijdens deze workshop verken je je vermogens én de blinde vlekken in je waarneming en leer je (beter) te reflecteren op je eigen handelen. We gaan deze dag ervaren wat de kracht van de psychologie van ReflAction is en hoe het kan bijdragen aan je persoonlijke groei én het versterken van je gesprekstechnieken. Je leert sneller tot de kern komen in een (coach)gesprek, subtiele signalen in de onderstroom serieuzer te nemen en deze waarnemingen te gebruiken als krachtbron. ReflAction staat centraal in onze leergangen om te leren coachen en effectiever te leren communiceren. Alerter en met meer lef reageren in je dagelijkse (coach)gesprekken is het doel van deze workshop. 

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Vertrouw meer op je lichaam, gevoelens en intuïtie
 • Leer subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen als krachtbron in te zetten
 • Leer hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken
Reviews
Omdat ik zelf ook vaak werk met vloerankers was ik toch verrast over de kracht van de eenvoud. Helder model, qua werkvorm goed opgebouwd.
Februari 2020
Irene Glasbeek
-
Het ReflActionmodel kan je op een hele snelle manier helpen te transformeren.
Februari 2020
Natasja
HR Operations Manager
Ik heb concrete handvatten ontvangen op welke manier ik mijn gevoel kan laten spreken (en hoe ik anderen hierbij kan helpen).
November 2019
Mandy Pörtzgen
Interim facilitair manager
Mijn verwachtingen zijn overtroffen; direct toepasbare technieken en in een veilige setting kunnen leren van de feedback van anderen.
November 2019
Agnes Roos
Actuarieel & Financial Risk Adviseur
De workshop is met zorg opgebouwd en wordt met aandacht gegeven.
Februari 2019
Marianne
-
Ik heb ingezien dat ikzelf meer indruk maak op mijn omgeving, dan waar ik me bewust van was.
Januari 2019
Sindy Drummen
Senior Project Manager
Wat een onvoorstelbaar plezier hebben we gehad om onze gevoelens te delen in combinatie met de wijze van het lichaam (voelen/reageren) hierbij te gebruiken. Bijzonder inspirerend!
Augustus 2018
René Cornelissen
Jobcoach
Doelgroep

Voor iedereen die:

 • tijdens (coach)gesprekken meer grip wil krijgen op de onderstroom en deze als kracht wil gaan inzetten;
 • meer op zijn lichaam, gevoelens en intuïtie wil vertrouwen;
 • zijn vermogens om waar te nemen wil vergroten en durft te verkennen wat daarvoor nodig is;
 • (nog) meer wil loskomen van aannames over zichzelf en anderen en van verwachtingen over zijn rol als gesprekpartner;
 • graag sneller tot de kern wil komen in gesprekken;
 • zijn ReflAction-vaardigheden voorafgaand aan een coachingsopleiding wil versterken.

  Werkwijze & Programma

  Werkwijze & programma

  Na een inventarisatie van persoonlijke wensen krijg je een korte uitleg over ReflAction.  Vervolgens ga je met behulp van oefeningen ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Je gaat ontdekken hoe het werkt om tijdens gesprekken te vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en de subtiele signalen van jezelf en anderen - en hoe je deze vervolgens kunt omzetten in een actie in het hier-en-nu. 

   Startdata
   Trainers

   Deze workshop wordt afwisselend verzorgd door de volgende trainers:

   Marjon te Riele                                

   De rode draad van waaruit ik mensen begeleid, gaat over wie jij bent in essentie en als ‘instrument’, wat bij je past en wat je concreet in de wereld doet. Hoe stem je je af op jezelf, de ander en de levensstroom? Wat breng je vanuit jouw hoogste potentieel teweeg in je leven, loopbaan en/of bedrijf?

   Ruim 30 jaar werk ik als docent, trainer en leiderschap- & loopbaancoach in het bedrijfsleven, de dienstverlening, bij overheden en voor de Nationale Politie. Ik heb sinds 20 jaar een eigen coachpraktijk waarin ik werk als Talentenspelcoach/opleider en met de Soulsignature©-aanpak. Voor SchoolvoorCoaching werk ik als supervisor in de Werkplaats Innerlijke Leiding en als trainer in de ReflAction Training en de ReflAction Workshop.

   www.rosa-ligna.nl

   Gideon Stijns

   Mensen dichter bij zichzelf brengen, zodat ze het leven meer gaan leven vanuit hun hoogste potentieel; dat is in het kort gezegd de bron van mijn inspiratie als trainer en coach.

   Mijn bijdrage als freelance trainer, leergangcoach en supervisor bij SchoolvoorCoaching bestaat er dan ook uit mensen op praktische wijze dieper in contact te laten komen met hun eigen energie. Het is vanuit je eigen energie dat als vanzelf de inzichten komen die je nodig hebt om weer een stap verder te komen in een om het even welke situatie, zowel thuis als op het werk.

   http://www.lifescriptcoaching.com/

      

   Resultaat
   Je leert:
   • subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron in te zetten
   • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter te begrijpen en effectief bij te sturen
   • wat er nodig is voor jou om je energie te behouden terwijl je in gesprek bent
   • hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken.