Home/Opleidingen/Workshop Benut de Wijsheid en Verschillen in Teams - Baudy Wiechers Verdiepingsworkshops

Workshop Benut de Wijsheid en Verschillen in Teams - Baudy Wiechers

Ontdek de kracht van gelijkwaardig overleg en gedragen besluiten via de CONSENT-methode®

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 9 deelnemers
 • Start: 17 september 2019
 • 297,-excl. btw

Alle kennis en wijsheid is meestal al aanwezig in de groep mensen waar je mee werkt. Maar hoe maak je hier optimaal gebruik van? Hoe zorg je ervoor dat elk mens zijn of haar unieke bijdrage levert in overleg- en besluitvormingssituaties? En hoe krijg je het voor elkaar dat de mensen die het hardst roepen leren luisteren, en degenen die introverter zijn hun goede ideeën op tafel leggen?

Door te gaan werken met gelijkwaardig overleg en besluitvorming in jouw team of organisatie ga je merken dat de betrokkenheid van elk individu in de groep toeneemt. Mensen die zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, gaan zichzelf steeds meer als 'heel' mens laten zien – ook wanneer je het niet met elkaar eens bent.

Tijdens deze workshop maak je aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgebreid kennis met de CONSENT-methode ®. Je ontdekt door te ervaren wat er nodig is om een bijeenkomst efficiënt te laten verlopen. Je oefent gedurende de workshop uitvoerig met de CONSENT-methode® en er is hierbij volop ruimte voor de inbreng van eigen agendapunten.

Door de workshop gaat een team of organisatie inzien dat samenwerken niet vrijblijvend is en er in de afstemming met elkaar verantwoordelijkheid genomen moet worden, maar ook dat elke bijdrage gewaardeerd dient te worden. 

Na de workshop weet je hoe je met jouw team effectiever kunt communiceren  en duidelijke afspraken kunt maken waarin bijdragen helder zijn en waaraan men zich volledig committeert. Het resultaat is een fijne, effectieve werkomgeving met een sfeer waarin mensen zich met plezier inzetten om tot resultaten te komen.

Je ontvangt tijdens de workshop het boek 'Besluit met CONSENT' van Baudy Wiechers en Rachel Kruk, dit is bij de prijs inbegrepen. 

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Je ontdekt dat de CONSENT-methode® een heldere structuur biedt voor overleggen.
 • Je ervaart dat  afstemming vanuit gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid mogelijk is.
 • Je weet hoe je in een team effectiever en duurzamer kunt samenwerken door gedragen besluitvorming. 
Doelgroep

Wil jij met je team, collega's, organisatie of klanten gelijkwaardiger overleggen en effectiever besluiten? En wil je hierbij gebruikmaken van de wijsheid en kennis van elk individu waarbij juist de verschillen worden gewaardeerd? Dan is deze dag voor jou bedoeld. Je volgt de workshop als individu, maar krijgt tools mee om dit later tijdens overleggen in een groep in te kunnen zetten.

Deze workshop is uitermate geschikt voor mensen die te maken hebben (of krijgen) met zelfsturende teams. Ook in een-op-een coaching biedt de methode praktische en concrete handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Werkwijze & Programma

Programma

Je gaat ervaren hoe het is om met je mededeelnemers eerst goed naar elkaar te luisteren, te genieten van de rijkdom van de verschillen en gebruik te maken van elkaars kennis en wijsheid om zo samen tot gedragen besluiten te komen.

Tijdens het spelen van een serious game ga je met de groep afspraken maken over een bepaald onderwerp. De spelvorm zorgt ervoor dat iedereen ontspannen kan ervaren wat er nodig is om effectief besluiten te nemen. Daarna maken we de stap naar jouw leven. Hoe kun jij in jouw werk of privé-situatie aan de slag met de CONSENT-methode®? Je krijgt handvatten waar je meteen de volgende dag mee aan de slag kunt!

Startdata
Trainers

Baudy Wiechers (1966) is grondlegger van de CONSENT-methode®, publiceerde hier diverse boeken over en schreef artikelen over hoe je deze methode met succes kunt toepassen.

Ze heeft het Ger-Consentspel ontwikkeld, een ‘serious game’ om een eerste ervaring op te doen met het werken op basis van gelijkwaardigheid en het nemen van besluiten met consent. Ze geeft trainingen en leidt mensen op tot CONSENT-methode® Master, die vervolgens zelf trainingen kunnen geven.

https://baudywiechers.nl/

http://consentmethode.nl/

Resultaat

In deze workshop heb je aan de hand van praktijkvoorbeelden ervaren, hoe je op basis van gelijkwaardigheid met elkaar afspraken maakt en besluiten neemt, en je hebt geleerd wat nodig is om een bijeenkomst op basis van de CONSENT-methode® vorm te geven en effectief te laten verlopen.

De workshop heeft als resultaat dat je:

 • ontdekt dat de CONSENT-methode® een heldere structuur biedt voor overleggen en zorgt voor afstemming met gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid bij de deelnemers; 
 • weet hoe je in een team effectiever en duurzamer kunt samenwerken door gedragen besluitvorming;
 • bij het toepassen van de methode een groter gevoel van autonomie hebt ervaren, terwijl tegelijkertijd de sociale verbondenheid met elkaar groeit;
 • hebt ervaren dat je betere relaties creëert door iedereen te zien en te horen.