Home/Opleidingen/Workshop Versterk je Oplossingsgerichte Vermogen Verdiepingsworkshops

Workshop Versterk je Oplossingsgerichte Vermogen

Proeverij van Systemische Structuuropstellingen

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 12 deelnemers
 • Start: 09 april 2020
 • 297,-excl. btw

Elke dag lopen we tegen allerlei vraagstukken en dilemma’s aan – sommige kunnen we oplossen en andere blijven zich herhalen. Vind jij het ook de hoogste tijd om te ontdekken welke handvatten je nog meer kunt inzetten bij het oplossen van jouw en andermans problemen? In deze workshop gaan we met verschillende hulpmiddelen experimenteren om jouw eigen wijsheid en ervaring met oplossen te vergroten.

De systemische structuuropstellingen bieden werkvormen om de onbewuste, nog ongeziene aspecten van een vraag of dilemma inzichtelijk te maken. Het verbreed je beeld omtrent je vraag doordat de onderstroom tastbaarder wordt. Met behulp van waarnemingen in je lichaam versterk je jouw onderscheidingsvermogen en je vertrouwen daarin. Gedurende de dag ben je als deelnemer tevens begeleider, coachee en representant. Ieders inbreng maakt de dag leerzaam en uniek.

In en na het doorlopen van het proces dat deze workshop je brengt, verandert je (innerlijke) houding, waarneming en ervaring en wordt de ruimte van mogelijkheden en oplossingen uitgebreid. 

 • Maak je kennis met de oplossingsgerichte hulpmiddelen uit de SySt®-methode
 • Kun je kleine situaties rondom onbegrip, onduidelijkheid en conflict in beeld brengen
Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in mensen, communicatie en vooral: manieren om oplossingen te vinden. Coaches, opvoeders, dwarsdenkers, kunstenaars, onderwijzers, adviseurs, onderzoekers, mediators, uitvinders, supervisors, gidsen, managers, docenten, therapeuten, opstellers enz. Kortom, iedereen die nieuwsgierig is naar het uitbreiden van zijn of haar ruimte van mogelijkheden en oplossingen.

Werkwijze & Programma

We beginnen eerst met aankomen bij onszelf. Vervolgens tekent ieder een situatie en gaan we na een demo in subgroepen miniatuuropstellingen neerzetten. Tijdens dit proces wordt het gehele lichaam als waarnemingsorgaan benut. Daardoor ontstaan andere associaties, aanknopingspunten en hypothesen dan je gewend bent. Als deelnemer ga je hiermee spelen en laat je je zo naar  oplossingen leiden. De weg van voornemen tot uitvoering is voor ieder anders en je wordt gestimuleerd om tot jouw eigen vorm te komen. Gedurende de workshop wordt de theorie verbonden aan de praktijkvoorbeelden.

Startdata
Trainers

Nelleke van Houts richt zich in haar werk op verhelderen en oplossen. Ze faciliteert mensen en organisaties die ongedachte mogelijkheden willen (her)vinden. Hierbij organiseert ze opleidingstrajecten in SySt® en schreef ze ‘Zicht wijze op ongedachte mogelijkheden - Handboek systemische structuuropstellingen (SySt®)’.

Nelleke integreert haar jarenlange ervaring met theaterwerkvormen, educatie en therapie in SySt®. Ze is sinds 1975 voor veel mensen een inspirerende vakvrouw. Haar drijfveer is ruimte scheppen voor ontwikkeling.

Resultaat
Na deze workshop:

 • weet je hoe je (systemische) gebaren kunt gebruiken als herinnering, hulpbron en middel naar jouw doel;
 • heb je ervaren dat elke beweging, elk gebaar, elke kijkrichting, elke schouderlijn waarnemingen in je lichaam teweegbrengt;
 • weet je hoe je meerduidige taal kunt benutten;
 • kun je kleine situaties rondom onbegrip, onduidelijkheid en conflict in beeld brengen;
 • maak je kennis met de oplossingsgerichte hulpmiddelen uit de SySt®-methode;
 • kan je inzichten en ervaringen die je tijdens deze workshop hebt opgedaan gaan exploreren in je werk (voor jezelf en anderen).