Home/Opleidingen/Workshop ReflAction Zelfcoaching

Workshop ReflAction

Benut je intuïtie en ontdek je blinde vlek in gesprekken

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 9 deelnemers
 • Start: 30 november 2021
 • 272,-excl. btw

Er is altijd een next step mogelijk in het effectief communiceren tijdens ontmoetingen. Je kunt leren hierbij vrijer, meer ontspannen en authentieker aanwezig te zijn. Ontdek wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je vertellen, en hoe je deze subtiele signalen kunt herkennen en gebruiken in gesprekken.

Tijdens deze workshop verken je je vermogens én de blinde vlekken in je waarneming en leer je (beter) te reflecteren op je eigen handelen. We gaan deze dag ervaren wat de kracht van de psychologie van ReflAction is en hoe het kan bijdragen aan je persoonlijke groei én het versterken van je gesprekstechnieken. Je leert sneller tot de kern komen in een (coach)gesprek, subtiele signalen in de onderstroom serieuzer te nemen en deze waarnemingen te gebruiken als krachtbron. ReflAction staat centraal in onze leergangen om te leren coachen en effectiever te leren communiceren. Alerter en met meer lef reageren in je dagelijkse (coach)gesprekken is het doel van deze workshop.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Vertrouw meer op je lichaam, gevoelens en intuïtie
 • Leer subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen als krachtbron in te zetten
 • Leer hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken
Reviews
Het ReflActionmodel kan je op een hele snelle manier helpen te transformeren.
Februari 2020
Natasja
HR Operations Manager
Omdat ik zelf ook vaak werk met vloerankers was ik toch verrast over de kracht van de eenvoud. Helder model, qua werkvorm goed opgebouwd.
Februari 2020
Irene Glasbeek
-
Ik heb concrete handvatten ontvangen op welke manier ik mijn gevoel kan laten spreken (en hoe ik anderen hierbij kan helpen).
November 2019
Mandy Pörtzgen
Interim facilitair manager
Mijn verwachtingen zijn overtroffen; direct toepasbare technieken en in een veilige setting kunnen leren van de feedback van anderen.
November 2019
Agnes Roos
Actuarieel & Financial Risk Adviseur
De workshop is met zorg opgebouwd en wordt met aandacht gegeven.
Februari 2019
Marianne
Ik heb ingezien dat ikzelf meer indruk maak op mijn omgeving, dan waar ik me bewust van was.
Januari 2019
Sindy Drummen
Senior Project Manager
Wat een onvoorstelbaar plezier hebben we gehad om onze gevoelens te delen in combinatie met de wijze van het lichaam (voelen/reageren) hierbij te gebruiken. Bijzonder inspirerend!
Augustus 2018
René Cornelissen
Jobcoach
Doelgroep

Voor iedereen die:

 • tijdens (coach)gesprekken meer grip wil krijgen op de onderstroom en deze als kracht wil gaan inzetten;
 • meer op zijn lichaam, gevoelens en intuïtie wil vertrouwen;
 • zijn vermogens om waar te nemen wil vergroten en durft te verkennen wat daarvoor nodig is;
 • (nog) meer wil loskomen van aannames over zichzelf en anderen en van verwachtingen over zijn rol als gesprekpartner;
 • graag sneller tot de kern wil komen in gesprekken;
 • zijn ReflAction-vaardigheden voorafgaand aan een coachingsopleiding wil versterken.

  Werkwijze & Programma

  Werkwijze & programma

  Na een inventarisatie van persoonlijke wensen krijg je een korte uitleg over ReflAction.  Vervolgens ga je met behulp van oefeningen ervaren wat dit voor jou kan betekenen. Je gaat ontdekken hoe het werkt om tijdens gesprekken te vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en de subtiele signalen van jezelf en anderen - en hoe je deze vervolgens kunt omzetten in een actie in het hier-en-nu. 

   Startdata
   Trainers

   Gideon Stijns:    Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws dat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

    Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” - zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven - serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen vijftien jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach.

   lifescriptcoaching.com

      

   Resultaat
   Je leert:
   • subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron in te zetten
   • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter te begrijpen en effectief bij te sturen
   • wat er nodig is voor jou om je energie te behouden terwijl je in gesprek bent
   • hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken.