Home/Opleidingen/Workshop Persoonlijk Leiderschap met Theory U Zelfcoaching

Workshop Persoonlijk Leiderschap met Theory U

Een routekaart voor jouw persoonlijke groei

 • 2 dagdelen
 • 12 deelnemers
 • Start: 08 maart 2022
 • 297,-excl. btw

Theory U is een praktische methode voor verandering en transformatie.
Het helpt je om transitie in de breedste zin van het woord te begrijpen en te begeleiden - populair bij veranderingen binnen organisaties, maar juist ook van waarde bij veranderingen binnen jou!

 Grofweg beschrijft Theory U twee curves die permanent in ons leven aanwezig zijn:

 • De klassieke U-curve, is de curve die ‘in het licht staat’. Deze gaat over verbinding, groei en ontwikkeling naar je ware zelf.
 • Complementair leef je ook de omgekeerde U-curve. Dit is het pad dat Jung onze schaduwzijde noemt, daar waar je uit verbinding raakt of afwezig bent.

Met behulp van Theory U herken je de stappen tussen licht en donker die jij al hebt gezet in je levensreis. Je krijgt meer inzicht in waar je nu staat en de handvatten om jouw persoonlijk leiderschap te versterken - afgestemd op de leiding uit de toekomst die zich aandient.

In deze workshop ga je aan de slag met een helder kader om ervaringen in jouw leven tot nu toe te begrijpen en in perspectief te zien. Je komt in contact met diepere lagen van kennis en vindt antwoorden die allang in jou aanwezig zijn, maar voor jou nog niet eerder zichtbaar waren.

Met Theory U als raamwerk onderzoeken we waar jij vandaan komt en wat zich wil aandienen in jouw (toekomstige) leven. Wat wil er bij jou geleefd worden?

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier   over de mogelijkheden.

 • Je weet wat Theory U is en kent de verschillende fases in de U, zowel van de licht- als de schaduwzijde.
 • Met Theory U als raamwerk ontdek je de rode draad in je geschiedenis.
 • Je leert technieken om jezelf af te stemmen op wat zich wil aandienen in jouw (toekomstige) leven.
Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling -en persoonlijk leiderschap- wil werken. En voor iedereen die benieuwd is naar Theory U als model voor persoonlijke transformatie.

De workshop is ook zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar direct toepasbare (zelf)coachtechnieken en deze zelf willen doorleven.

Werkwijze & Programma

Tijdens deze workshop ga je op ontdekkingsreis door de licht- én schaduwzijde van jouw U-curve.

Je leert technieken voor iedere fase in de U waarmee je direct oefent en aan de slag gaat. Je onderzoekt hoe jouw, vaak verscholen, projecties kunnen leiden tot oordelen, cynisme en angst en ziet hoe ze je persoonlijke groei in de weg kunnen staan.

Stap voor stap ontvouwt zich een nieuw perspectief op jouw geschiedenis en krijg je zicht op wat jij nodig hebt om helemaal vrij in het hier-en-nu te kunnen zijn. Dit is de ‘bodem’ van de U waar je je verdiept in de kernvraag van het ware-zelf: wie ben Ik en wat staat mij te doen?

Je krijgt ruimte om stil te staan bij wat zich in jouw leven wil aandienen en kunt je intenties formuleren. De verkregen inzichten over jezelf, nieuwe vaardigheden en technieken kun je meteen in de praktijk inzetten.

Startdata
Trainers

Mariëtte Alblas begeleidt veranderende organisaties in de rol van trainer en veranderaar en coacht zowel de teams als het individu. Sinds 2019 heeft Mariëtte ook haar eigen bureau, waarmee ze de transitie naar een duurzame samenleving versnelt.

Mariëtte werkt al verschillende jaren met Theory U en heeft brede ervaring in de toepassing ervan; van persoonlijk leiderschap tot en met grote systemische transformaties.

In de Changemaker van de Week Podcast vertelt Mariëtte alles over Theory U en verandermanagement. 

www.entrained.nl

Resultaat
 • Je weet wat Theory U is en kent de verschillende fases in de U, zowel van de licht- als de schaduwzijde.

 • Je werkt met praktische basistechnieken om potentiële stappen in je ontwikkeling uit te diepen, die je ook in individuele coaching kunt gebruiken.

 • Je herkent de bijhorende dynamieken van de U-fasen, zowel bij jezelf als bij anderen.

 • Je ontdekt de (of een) rode draad in je geschiedenis en leert technieken om jezelf af te stemmen op jouw toekomst die zich aandient.