Home/Opleidingen/Workshop Persoonlijk Leiderschap met Theory U Persoonlijke Ontwikkeling

Workshop Persoonlijk Leiderschap met Theory U

Een routekaart voor jouw persoonlijke groei

 • 2 dagdelen
 • 12 deelnemers
 • Start: 05 oktober 2022
 • 297,-excl. btw
 • Je weet wat Theory U is en kent de verschillende fases in de U, zowel van de licht- als de schaduwzijde.
 • Met Theory U als raamwerk ontdek je de rode draad in je geschiedenis.
 • Je leert technieken om jezelf af te stemmen op wat zich wil aandienen in jouw (toekomstige) leven.
Reviews
Ik kreeg een scherper inzicht op een bepaald thema in mijn leven. Hierdoor heb ik dezelfde week nog stappen gezet om dit te doorbreken.
Juni 2022
Leoni Bekken
Consultant
De perfecte introductie als je met Theory U én een persoonlijke vraag aan de slag wil!
Juni 2022
Timmie de Pooter
Coach
Deze workshop is een paradigmashift op zichzelf: je doorziet iets en snapt niet meer hoe je dat ooit anders hebt gezien.
November 2021
Deelnemer
Workshop Theory U
Doelgroep

Deze workshop is voor jou als je:

 • Een stap in je ontwikkeling wil zetten, als mens of als professional.
 • Benieuwd bent naar Theory U als model voor persoonlijke transformatie.
 • Geïnteresseerd bent in coaching met Theory U, en de werkvormen willen ervaren en doorleven.
Werkwijze & Programma

Tijdens de workshop Persoonlijk Leiderschap met Theory U ga je op ontdekkingsreis door jouw U-curve. Je leert technieken voor iedere fase in de U waarmee je direct oefent en aan de slag gaat. Ook onderzoek je hoe jouw -vaak verscholen- projecties kunnen leiden tot oordelen, cynisme en angst en ga je zien hoe ze je persoonlijke groei in de weg kunnen staan.

Tijdens de workshop wordt veel aandacht besteed aan de klassieke U-curve (lichtzijde) waarin je vanuit verbinding stappen kunt zetten naar een toekomst waarin jij je potentieel benut. Daarnaast doorleef je ook de omgekeerde U-curve (schaduwzijde) en je onderzoekt waar en wanneer jij vast lijkt te zitten in een rol die jij speelt.

Stap voor stap ontvouwt zich een nieuw perspectief op jouw geschiedenis en persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de vele oefeningen krijg je zicht op wat jij nodig hebt om helemaal vrij in het hier-en-nu te kunnen zijn. Dit is de ‘bodem’ van de U waar je je verdiept in de kernvraag van het ware-zelf: wie ben Ik en wat staat mij te doen?

Je krijgt ruimte om stil te staan bij wat zich in jouw leven wil aandienen en kunt je intenties formuleren. De verkregen inzichten over jezelf, nieuwe vaardigheden en technieken kun je meteen inzetten in de praktijk.

Startdata
Trainers

Mariëtte Alblas begeleidt veranderende organisaties in de rol van trainer en veranderaar en coacht zowel de teams als het individu. Sinds 2019 heeft Mariëtte ook haar eigen bureau, waarmee ze de transitie naar een duurzame samenleving versnelt.

Mariëtte werkt al verschillende jaren met Theory U en heeft brede ervaring in de toepassing ervan; van persoonlijk leiderschap tot en met grote systemische transformaties.

In de Changemaker van de Week Podcast vertelt Mariëtte alles over Theory U en verandermanagement. 

www.entrained.nl

Resultaat
 • Je weet wat Theory U is en kent de verschillende fases in de U, zowel van de licht- als de schaduwzijde.

 • Je werkt met praktische basistechnieken om potentiële stappen in je ontwikkeling uit te diepen, die je ook in individuele coaching kunt gebruiken.

 • Je herkent de bijhorende dynamieken van de U-fasen, zowel bij jezelf als bij anderen.

 • Je ontdekt de (of een) rode draad in je geschiedenis en leert technieken om jezelf af te stemmen op jouw toekomst die zich aandient.