Home/Opleidingen/Workshop Onbewuste Familiepatronen herkennen in je Werk - Shielta Ramautarsing Verdiepingsworkshops

Workshop Onbewuste Familiepatronen herkennen in je Werk - Shielta Ramautarsing

Iedereen neemt zijn familie mee naar het werk

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 12 deelnemers
 • Start: 03 december 2019
 • 297,-excl. btw

In veel gevallen liggen de (onbewuste) patronen uit je familiesysteem ten grondslag aan je gedrag.

Jouw gedrag heeft vaak dus niet zozeer te maken heeft met de organisatie waarin je werkt, maar vooral met de ‘overlevingsmechanismen’ uit je gezin van herkomst. Je kan hierdoor ongewild in gedrag of emoties schieten, die je functioneren belemmeren.

Patronen van dader- en slachtofferschap, zie je in elk familiesysteem. Net als mechanismes omtrent in- en uitsluiting. Je voelt je ‘slachtoffer’ of wordt juist gezien als ‘dader’. Je hoort erbij of wordt buitengesloten. Deze patronen herhalen zich op de werkvloer.

Wanneer je de invloed van deze patronen (h)erkent, ben je in staat effectievere keuzes te maken, waarbij je niet langer geleid wordt door (onbewuste) emoties.

Door in te sluiten wat er vroeger niet mocht zijn, word je je op een diepere laag bewust van het waarom van je drijfveren, je gedachten en je handelen. Je functioneert beter en met meer plezier.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Je kunt beter (h)erkennen en bespreekbaar maken wat je raakt, en beter trouw blijven aan jezelf.
 • Je krijgt inzicht in je eigen houding ten aanzien van dader- en slachtofferschap en ziet hoe dit doorwerkt op de werkvloer.
Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen die het lef heeft via zelfonderzoek te kijken naar eigen in- en uitsluitingsmechanismes, en eigen patronen van slachtoffer- en daderschap.

Ook is deze workshop voor iedereen die zijn eigen inclusieve (leiderschaps)vaardigheden wil vergroten. Vanuit de ontdekkingen die je tijdens de workshop doet, wil je een bijdrage leveren aan een cultuur van inclusie, vertrouwen, veiligheid en daadkracht binnen jouw team en organisatie.

Werkwijze & Programma

Middels systemisch werk (oefeningen en opstellingen) ga je op zoek naar de wijze waarop jij je identificeert met dader- en slachtofferschap. Je onderzoekt daarbij jouw waarden en normen, jouw referentiekader -vanuit je gezin van herkomst- en ervaringen uit je verdere leven.

 Welke in- en uitsluitingsmechanismen spelen bij jou? Wordt de dader of het slachtoffer buitengesloten?

Tijdens de workshop ga je zien (en ervaren) waar jij loyaal aan bent, en welke effecten dit heeft op jouw houding en gedrag. Je komt hierbij ook jouw vormen van weerstand en belemmering tegen. René en Shielta helpen je deze tegenkrachten te onderzoeken en aan te pakken, om zo de weg vrij te maken voor nieuwe gedragsmogelijkheden en verbindingen.

  Startdata
  Trainers

  Shielta Ramautarsing en René Moraal hebben vele jaren ervaring als leidinggevende, trainer en coach. Door hun opleidingen op het gebied van coaching en Systemisch Werken te combineren met hun leidinggevende vaardigheden raken zij elke keer weer de juiste snaar. Zij delen en leren uit eigen ervaring met (persoonlijk) leiderschap, diversiteit en inclusie, dader- en slachtofferschap in ons eigen familiesysteem en werk. 
  René en Shielta zijn verbonden vanuit het geloof in de kracht van de mens en de noodzaak deze oprecht en vol energie te verbinden met de maatschappij, je bedrijf, de organisatie waar je werkt. 

  “We genieten van het weer licht maken, waarbij ook het donker er mag zijn, en je daardoor weer te laten stralen. Dit doen we omdat we in onze persoonlijke levens zelf dit pad hebben gevolgd en nog iedere dag genieten van het bewust kiezen en anders durven leven en werken”. 

  Shielta schreef het boek De kracht van zijn wie ik ben Inzichten vanuit levenslessen. 

  Resultaat

  Na deze workshop:

  • heb je inzicht in je eigen in- en uitsluitingsmechanismen.
  • heb je inzicht in je eigen houding ten aanzien van dader- en slachtofferschap, en zie je hoe deze houding doorwerkt op de werkvloer.
  • kun je bijdragen aan een sfeer van inclusie, vertrouwen, veiligheid en daadkracht - door erkenning en herkenning van mechanismen uit je gezin van herkomst.
  • kun je beter herkennen, erkennen en bespreekbaar maken wat je raakt, en kun je beter trouw blijven aan jezelf.