Home/Opleidingen/Verdiepingsdag voor Alumni Persoonlijke Ontwikkeling

Verdiepingsdag voor Alumni

Versterk je coachvaardigheden met het ReflAction-transformatiemodel

  • 2 dagdelen (09.30 - 17.00 uur)
  • 12 deelnemers
  • Start: 14 oktober 2022
  • 297,-excl. btw
  • Je leert je waarnemingen -op alle lagen- nog verder inzetten als krachtbron.
  • Je krijgt inzicht in je blinde vlekken en de positie van waaruit je (niet) je interventies pleegt.

  • Je maakt kennis met de modellen Waarnemen op alle lagen en De 4 posities en het ReflAction-transformatiemodel.
Reviews
Voor mensen die de stijl van SchoolvoorCoaching snappen: doen!! Geeft (h)erkenning en een stuk verdieping. Nodigt uit nog verder te gaan, dus dat zegt genoeg: wakkert nieuwsgierigheid en dus groei/ontwikkeling aan.
December 2021
Sigrid Burg
Adviseur / Trainer
Doelgroep

Na afronding van een leergang bij SchoolvoorCoaching heb je een stevig en praktisch fundament om te starten als professioneel (team)coach en/of je coachkwaliteiten in te zetten binnen je functie. Om jouw coachvaardigheden te blijven verdiepen, en samen met gelijkgestemde coaches op te frissen, hebben we deze Verdiepingsdag ontwikkeld. Deze dag is dus voor iedereen die een leergang heeft afgerond bij SchoolvoorCoaching.

Werkwijze & Programma

Tijdens deze dag  scherp je jouw coachvaardigheden aan door het ReflAction-transformatiemodel zelf te ervaren. Je maakt in de ochtend kennis met dit model als uitwerking van de psychologie van ReflAction en leert het gebruiken om snel tot de essentie van je leervragen te komen. Mogelijk ontdek je hier een blinde vlek t.a.v. je waarnemingen of de positie van waaruit je je interventies pleegt.

In de middag ga je zelf aan de slag met casuïstiek en oefen je je coachvaardigheden met elkaar onder begeleiding van een van onze leergangcoaches. Na afloop heb je jezelf als instrument weer herijkt en verrijkt en heb je kennisgemaakt met de  allernieuwste modellen van SchoolvoorCoaching!

Startdata
Trainers

Minke Justus:  Waarnemen op meerdere lagen heb ik in mijn leven altijd gedaan. Eerst onbewust, later meer bewust. Niet zweverig of vaag, gewoon in het hier en nu kijken, voelen en luisteren naar dat wat er is. In mijn werk als coach en trainer vormt het mijn basis en is het voor mij ook waar coaching over gaat. Telkens vanuit nieuwsgierigheid verbinden met de leervraag van de ander of de groep. En de informatie die zich aandient in de interactie verkennen, benutten en daarmee tot de kern komen.

Het fundament van mijn werk als coach en trainer is de afgelopen vijftien jaar ontstaan en gegroeid door het volgen van intensieve leergangen en methodes, verdieping in de psychologie van Carl Jung en de kracht van het onderbewustzijn, het systeemdenken, en door systemisch te leren kijken (opstellingen).

Daarnaast door het inbrengen van mijzelf en mijn eigen levenservaring, waardoor ik gemakkelijk verbind met de ander en deze hiermee uitnodig hetzelfde te doen. Bij SchoolvoorCoaching verzorg ik naast deze workshop de Leergang Coaching voor Professionals en de workshop ReflAction.

minkejustus.nl


Gideon Stijns:    Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws dat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

 Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” - zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven - serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen vijftien jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach.

gideonstijns.com

   Resultaat

Na afronding van de Verdiepingsdag voor Alumni kun je je waarnemingen -op alle lagen- nóg beter inzetten als krachtbron in je gesprekken. Je krijgt meer inzicht in je eigen blinde vlekken en leert signalen in je gesprekken nog beter te benutten.

Je hebt kennisgemaakt met de modellen Waarnemen op alle lagen,De 4 Posities en het ReflAction-transformatiemodel en kunt daar na afloop direct zelf mee aan de slag. Je neemt gegarandeerd nieuwe inzichten mee naar huis. En wellicht maak je ondertussen ook nog kennis met nieuwe intervisiemaatjes.