Home/Opleidingen/Workshop Je 'Fysieke Ik' als Kompas - Hans Velders Zelfcoaching

Workshop Je 'Fysieke Ik' als Kompas - Hans Velders

Activeer jouw lichaamsintelligentie

 • 2 dagdelen (09.30 tot 17.00)
 • 10 deelnemers
 • Start: 08 december 2021
 • 297,-excl. btw

'Hoe weet ik wat mijn lichaam mij te vertellen heeft?' 'Zit het nu 'tussen mijn oren' of niet?' 'Hoe kan ik mijn hoofd eens uitzetten?' 'Wanneer kan ik mijn gevoel echt vertrouwen?'

Komen bovenstaande vragen je bekend voor? De antwoorden zijn dichterbij dan je denkt.

Tijdens deze workshop leer je de werkelijke potentie van jouw lichaam kennen en benutten. Door je lichaamsintelligentie te gebruiken, kun je veel meer aan. Je gaat anders om met spanning en je zintuigen en intuïtie staan meer tot je beschikking. Doordat je heel precies aanvoelt wat goed voor je is en wat een situatie van je vraagt, kun je als professional betere interventies plegen en neem je betere beslissingen. Als je wilt begrijpen hoe het denken, je emoties en je lichaam zich tot elkaar verhouden, en wilt oefenen met het optimaal benutten hiervan, biedt deze workshop jou een waardevolle ervaring.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Je krijgt meer inzicht in de natuurwetten op basis waarvan jouw lichaam functioneert
 • Je leert hoe je dieper en effectiever contact maakt met je lichaam
 • Je raakt bekend met de relatie tussen je denken, je emoties en je lichaam, en kunt deze optimaal benutten
Doelgroep
Ben je nieuwsgierig naar de rol en inzet van jouw lichaamsintelligentie in je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Dan is deze workshop voor jou.
Werkwijze & Programma

Tijdens de workshop focussen we in de ochtend op de wijze waarop je kunt samenwerken met je 'reptielenbrein'. Dit gedeelte van het brein drukt zich via allerlei lichaamssensaties uit. 

’s Middags hebben we het over de relatie tussen denken, emotie en je sensorische ervaringen (reptielenbrein). We gaan dieper in op de vraag hoe je in je persoonlijke en professionele ontwikkeling vooruitgang boekt door je lichaamsintelligentie te benutten. Hans gebruikt de actualiteit en de vragen die er in de groep leven als ingang om deze workshop verder vorm te geven. Je ontdekt tijdens deze workshop hoe je via afstemming op je lichaam uitdagende situaties beter aan kunt gaan. Tevens is er ruimte en persoonlijke aandacht voor datgene waar jij als 'bestuurder van je lichaam' je rem kunt loslaten, zodat jouw vitaliteit en veerkracht toenemen.

Startdata
Trainers

Hans is trainer, coach en traumatherapeut. Zijn scholing en ervaring als traumatherapeut (vanuit Somatic Experiencing) hebben hem een diep en praktisch inzicht gegeven in de relatie tussen denken, emotie en het lichaam. Hij ontdekte dat het lichaam een eigen intelligentie en ontwikkelpotentieel heeft en de meeste mensen hier geen weet van hebben. Hans wil zoveel mogelijk mensen leren hun lichaamsintelligentie in te zetten voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hans verzorgt sinds 2012 bij SchoolvoorCoaching een workshop over dit thema binnen de leergang Coaching voor Professionals.

Resultaat

Na afloop van deze workshop:

 • heb je inzicht in de natuurwetten op basis waarvan jouw lichaam functioneert;
 • weet je hoe je dieper en effectiever contact maakt met je lichaam;
 • ben je bekend met de relatie tussen je denken, je emoties en je lichaam, en kun je deze optimaal benutten;
 • kun je onderscheid maken tussen datgene wat direct via je lichaam opgelost kan worden en wat niet;
 • weet je wat hulpbronnen voor je lichaam zijn en heb je ervaren hoe je deze kunt inzetten.