Home/Opleidingen/Workshop De Reis van de Held - Anne Pauen Verdiepingsworkshops

Workshop De Reis van de Held - Anne Pauen

Mythologie als wegwijzer naar bewustwording

  • 2 dagdelen (10.00 tot 16.30)
  • 8 deelnemers
  • Start: 03 november 2020
  • 297,-excl. btw

De Reis van de Held is een eeuwenoud mythologisch thema dat in alle culturen voorkomt. Wij zijn allen de held(in) die -gewild of ongewild- door tegenslag en geluk op onze levensreis tot meer zelfkennis en wijsheid kunnen komen. Vertaald naar hedendaags professioneel gebruik, staat de reis symbool voor alle ontwikkel- en verandering die je als mens kunt tegenkomen.

De Reis van de Held als instrument is gebaseerd op de psychologie van Carl Jung en laat je het natuurlijke proces van bewustzijnsontwikkeling zien door middel van 22 archetypen. Archetypen vertegenwoordigen algemeen menselijke thema’s, gebeurtenissen en rollen. Via beeldtaal word je uitgenodigd om het archetypische niveau te verkennen, dat onder de oppervlakte ligt van onze individuele ervaringen.

Deze aanpak valt binnen de zogenaamde dieptepsychologie en is een analyse-instrument om inhoud uit het onderbewustzijn bewust te maken. Hierdoor wordt snel en effectief duidelijk wat het huidige (onbewuste) thema is dat jou of anderen bezighoudt. Ook wordt duidelijk welke eigenschappen (in een groep) vertegenwoordigd zijn en waar jij, of mensen om je heen, staan in het ontwikkelproces dat zij doorlopen.

Tijdens de workshop maak je kennis met de theoretische achtergrond van de methode en de praktische toepassing bij het begeleiden van individuen en teams tijdens veranderprocessen. Deze workshop richt zich echt op professionals die kennis willen maken met een Jungiaanse coachingstool (kaartenreeks) waarmee zij het individuatieproces van hun coachee zichtbaar kunnen maken, aan hand van archetypen. Na afloop krijg je de kaartenreeks 'De Reis van de Held' t.w.v. €39,95 mee naar huis.  

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

  • Je maakt kennis met een Jungiaanse coachtool en leert deze in te zetten 
  • Je ervaart de kracht van het werken met archetypen 
  • Je krijgt meer inzicht in de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung
Reviews
Het overtrof mijn verwachtingen: nieuw, verrassend en heel mooi werkmateriaal (coachtool)
December, 2019
Loopbaan- & Mobiliteitsadviseur & (Studiekeuze)Coach
Mirjam Goedhart
Doelgroep
Professionals, die mensen individueel of in een groep begeleiden bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. (Bijvoorbeeld: coaches, trainers, supervisors, counselors, therapeuten en psychologen.) En die nieuwsgierig zijn naar het werken met beeldtaal en archetypen om onbewuste lagen uit de psyche en de onderstroom ruimte te geven middels een krachtig instrument.
Werkwijze & Programma

In de ochtend ervaar je De Reis van de Held als methode door er op een systemische manier mee te werken. Je ontdekt het thema dat er op dit moment bij je speelt. De persoonlijke laag wordt vervolgens aan de archetypische betekenislaag gekoppeld.   In de middag onderzoeken we aan hand van deze methode het proces dat Jung het individuatieproces noemde (het natuurlijke groeiproces in mensen.) Tussentijds wordt de theoretische achtergrond toegelicht en worden tips gegeven voor de inzetbaarheid van de methode in de praktijk.

Startdata
Trainers

Als organisatieadviseur, coach en trainer werkt Anne vanuit haar eigen trainings- en adviesbureau BrutoOrganisatieGeluk (BOG). De rode draad in haar leven is de zoektocht naar één universele waarheid. De grote zingevingsvraagstukken hebben haar altijd gefascineerd en uiteindelijk ook haar professionele ontwikkelingsweg bepaald.

Anne bestudeerde oude teksten uit de Mesopotamische cultuur tijdens haar studie Assyriologie. Zij werd ingewijd in de enorme kennis van de vedische geschriften en vond uiteindelijk in de dieptepsychologie van Carl Jung het puzzelstukje waarmee zij de oude kennis kon vertalen voor een hedendaags publiek. Als organisatieadviseur werkt Anne met beelden die universeel en tijdloos zijn. Een ervan is het mythologische thema van De Reis van de Held.

Resultaat

Aan het eind van de dag heb je:

• kennisgemaakt met het coachinstrument De Reis van de Held en neem je dit ook mee naar huis;

• de praktische toepasbaarheid van dit instrument ervaren aan de hand van een ingebrachte casus en daarbij je eigen thema verdiept;

• de toepasbaarheid ervaren in de hedendaagse coachpraktijk;

• basiskennis van de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung;

• basiskennis van kenmerken uit oude wijsheids-tradities;

• kennisgemaakt met een nieuw Jungiaans coachinstrument;

• de kracht ervaren van het werken met archetypen.