Home/Opleidingen/Workshop Bewegen naar Bezieling Persoonlijke Ontwikkeling

Workshop Bewegen naar Bezieling

Herken je diepste verlangens (en hoe je persoonlijkheid die vaak overstemt)

  • 2 dagdelen (09.30 - 17.00)
  • 12 deelnemers
  • Start: 14 september 2022
  • 297,-excl. btw
  • Inzicht in de relatie tussen persoonlijkheid en ziel - en het belang hiervan bij jezelf, in coaching én binnen het begeleiden van teams.
  • Je herkent en onderscheidt verlangens van de persoonlijkheid en verlangens van de ziel.
  • Je oefent met interventies op beide niveaus (persoonlijkheid en ziel).
  • Je ontdekt de kracht van de uitwisseling van informatie uit gesproken taal en lichaamstaal.
Doelgroep

De workshop Bewegen naar Bezieling is voor iedereen die nieuwsgierig is naar een optimale samenwerking tussen persoonlijkheid en ziel. Alsmede het samenspel van lichaam en taal in je begeleiding (als coach).

Geschikt voor coaches die aandacht willen geven aan zielswaarden en missie. En coaches die interventies ter beschikking willen hebben die de relatie tussen persoonlijkheid en ziel optimaliseert.

Ook zeer geschikt voor hen die inspiratie, bezieling en creativiteit ruimte willen geven binnen het (bege)leiden. Bijvoorbeeld leidinggevenden, talent- en loopbaanbegeleiders.

Werkwijze & Programma

De dag start met een uitleg over de relatie tussen lichaamshouding en levenshouding.

Je leert aan de hand van zowel theorie als (lichaamsgerichte) oefeningen het verschil tussen drijfveren en beweegredenen in het algemeen, en die van jouzelf in het bijzonder. Ook leer je het verschil kennen -én ervaren- tussen geadopteerde waarden en zielswaarden (verlangens).

In de middag onderzoek je wanneer verandering bijdraagt aan groei, en wanneer niet. Je verkent, samen met andere deelnemers, een persoonlijke stagnatie vanuit het perspectief van je persoonlijkheid. Daarna verken je de stagnatie op zielsniveau.

Na afloop herken je de botsing of samenwerking tussen persoonlijkheid en ziel.

Startdata
Trainers

Jos Dolstra is de grondlegger van de methode Body & Mind Language (BML). Jos startte in 1980 haar eigen dansstudio en was lang een succesvol choreograaf.

Haar zoektocht naar spiritualiteit leidde in eerste instantie naar het volgen van de studie danstherapie aan het conservatorium.
Tijdens deze studie miste Jos het verbale, de duiding van taal. Vervolgens studeerde Jos NLP, waarbinnen ze juist weer het non-verbale aspect miste. BML verbindt dan ook de kracht van het verbale met de kracht van het non-verbale.

Jos is een authentieke trainer die je meeneemt in een workshop vol gesproken taal en lichaamstaal, zo gaat kennis bij Jos altijd samen met ervaren! Bezield en met de nodige humor.

Daarnaast is Jos auteur van verschillende boeken, waarvan je het boek Van Bewust Bewegen naar Bewustzijn na afloop van de workshop mee naar huis krijgt.

Resultaat

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de relatie tussen persoonlijkheid en ziel, en de relatie tussen lichaamshouding en levenshouding.

Ook krijg je inzicht in het belang hiervan binnen het begeleiden van mensen en teams.

Daarnaast ervaar je zelf het verschil in het waarnemen van een stagnatie vanuit zowel het perspectief van de persoonlijkheid als van de ziel.

Na deze workshop ben je je bewust van innerlijke conflicten in de mens, en die van jezelf in het bijzonder. Ook heb je ruimte gemaakt om persoonlijkheid en ziel te laten samenwerken.