Home/Opleidingen/ Training ReflAction PLUS Persoonlijke Groei door ReflAction

Training ReflAction PLUS

Een persoonlijk traject met 3 extra coachgesprekken

 • 6 dagdelen & 5 coachgesprekken
 • 6 deelnemers
 • Start: 05 juni 2020
 • 2094,-excl. btw

Gun jij jezelf een coach om je zoektocht te vereenvoudigen en te versnellen?

Soms kom je op een punt in je leven waarop je bezieling of idealen zijn veranderd en niet meer passen bij je dagelijks leven. De richting is er nog niet en de onrust en het ongemak laten zich niet meer wegredeneren. Of je bemerkt dat er onder een oud levensthema een diepere, onvoorziene laag opduikt. Of je belandt tegen je zin in conflicten en gedoe op je werk of met familie.

Je kunt hiermee aan de slag in het ReflAction PLUS traject van 3 coachgesprekken die je voert voor, na of naast de Training ReflAction. Samen met een coach van SchoolvoorCoaching sta je stil bij je levens- of werkvragen en dat levert je snel resultaat op. Je kunt snel tot de kern komen door te werken met een coach die:

 • de taal van het lichaam - het fysieke ik benut
 • intuïtieve vermogens inzet
 • doorleefde kennis van de werking van het onbewuste heeft
 • de werking van systemen en systemische wetten in de onderstroom begrijpt

De training:

De psychologie van ReflAction combineert de praktische psychologie van Jung, het systeemdenken en het waarnemen vanuit je Fysieke Ik tot één model waarin ratio en intuïtie samenkomen. De training gaat over het beter leren benutten van de (soms subtiele) signalen van je lijf en intuïtie in (coach)gesprekken of lastige situaties, zodat je sneller tot de kern komt en je meer vrijheid ervaart in je handelen.

In de training ReflAction leer je waarnemen én handelen op alle lagen en zo je vrijheid vergroten. Je leert de signalen van je lichaam benaderen als constructieve wegwijzers. In plaats van deze te blijven (over)analyseren met je hoofd, kun je ook ‘de lift nemen’ naar andere lagen van je lichaam en daar een oplossing vinden. Door jezelf toe te staan ratio én intuïtie mee te laten doen, dienen antwoorden zich vanzelf aan.

De training bestaat uit een kennismakingsgesprek, twee coachgesprekken en drie losse trainingsdagen waarin je met de groep veel oefent en ervaart. Je gaat aan de slag met jezelf en een persoonlijk thema of vraagstuk dat jou bezighoudt.

De training is zeer geschikt voor mensen die meer grip willen krijgen op de subtiele signalen (onderstroom) die ze ervaren tijdens gesprekken - en deze onderstroom als kracht willen inzetten. Voor zichzelf en in gesprekken met anderen. Uit ervaring weten we dat mensen die zichzelf als sensitief ervaren veel baat hebben bij deze training, maar je hoeft absoluut niet hoog-sensitief te zijn om deze training te volgen. Wel moet je een verlangen hebben om je intuïtie en de signalen van jouw lichaam meer te willen benutten en verkennen.

De training is ook zeer geschikt als je gewoonweg de behoefte hebt meer energie over te houden op een dag.

Voor deelnemers die de leergang Coaching voor Professionals hebben gevolgd vormt de training ReflAction een mooie verdieping om hun coachvaardigheden verder aan te scherpen, met name in het coachen vanuit de Fysieke Ik. Een aantal behandelde coachmodellen ken je als oud-deelnemer al, maar de ervaring leert dat dit niet stoort. Daarnaast geeft de training ook meer dan voldoende nieuwe inzichten, doordat nog meer vanuit lijf en intuïtie wordt waargenomen.

Als je StiR erkend coach bent, dan levert de training ReflAction je 24 PE punten op. Deze kun je gebruiken voor je herregistratie bij StiR.

Geïnteresseerd, maar op zoek naar een korter traject? Kijk dan eens bij onze Workshop ReflAction.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen kan ook. Lees hier over de mogelijkheden.

 • Je beschikt over praktische zelfcoachtechnieken, zodat je met meer energie kunt functioneren.
 • Je leert je intuïtie en (hoog)gevoeligheid inzetten als krachtig instrument.
 • Je herkent sneller projecties en verwachtingen bij jezelf en anderen.
Doelgroep
Je wilt leren vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en de subtiele signalen in gesprekken en ze directer kunnen omzetten in een actie in het hier-en-nu. Je merkt dat:
 • je vergeet om je lichaam, gevoel en intuïtie als signaalfunctie in te zetten;
 • het soms lastig is om vrij te blijven van projecties en verwachtingen van je klant en/of opdrachtgever;
 • je hoofd veel meer aan lijkt te kunnen dan je lichaam kan hanteren;
 • je vaak vermoeid en/of overweldigd achterblijft na een (coach)gesprek.

Je voert in je werk veel gesprekken; bijvoorbeeld in je rol als coach, manager of adviseur. Je wilt meer grip krijgen op de subtiele signalen die je ervaart tijdens gesprekken. Je wilt leren hoe je deze onderstroom als kracht kunt inzetten - zowel voor jezelf als in het begeleiden van anderen. Je wilt:

 • sneller tot de kern komen in je (coach)gesprekken;
 • jezelf serieus nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron inzetten;
 • beter voor jezelf zorgen en meer energie overhouden in je dagelijks werk en je (coach)gesprekken;
 • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart, en wat je in het contact met een ander ervaart, beter begrijpen en effectief bij kunnen sturen;
 • leren vertrouwen op jezelf en de subtiele signalen in het contact met anderen én deze leren benutten.

ReflAction is de concrete uitwerking van onze visie op de psychologie van coaching.

   Werkwijze & Programma

   Werkwijze

   In totaal omvat het traject drie dagen training en twee coachgesprekken met een doorlooptijd van ca. tweeënhalve maand.

   In drie losse dagen, in een veilige setting, reiken we je de ervaringskennis en technieken aan om gemakkelijker in contact met jezelf en anderen te blijven. Het groepsproces biedt je de gelegenheid om optimaal te oefenen met die aspecten die voor jou een uitdaging vormen. We gaan uit van jouw hulpvraag, of je nu een beginnend of ervaren begeleider bent.

   Twee coachgesprekken, voor aanvang en na afloop, completeren het traject.

   • In het eerste coachgesprek werken we aan je persoonlijke ontwikkelvragen: je formuleert ontwikkeldoelen en begint met een logboek voor (ReflAction op) nieuwe inzichten en ervaringen.
   • Je past de thema’s en oefeningen uit de drie trainingsdagen toe in je dagelijks leven en houdt je logboek bij.
   • We beginnen elke dag bij jou: jouw lichaam en je bewustzijn. Je krijgt theorie en oefeningen, zodat je ervaart wat voor jou werkt.
   • In het coachgesprek na afloop bekijken we wat je nodig hebt om duurzaam met jezelf in contact te blijven en op welke manier je jouw resultaten van de training goed kunt integreren in zowel werk als privé.

   Tijdens de training wordt volop gebruik gemaakt van het leerproces in de groep. Voor een optimaal rendement is het belangrijk dat de groep qua samenstelling zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Vrijstelling voor bepaalde programmaonderdelen is daarom niet mogelijk.

   Programma

   1e Coachgesprek

   Met de trainer formuleer je jouw ontwikkeldoelen en scherp je ze aan.

   Presence: de relatie met jezelf

   Je leert op een veilige manier contact maken en via je lichaam ervaren wat er in je omgaat. Je oefent met aanwezig zijn en blijven met dat wat er is: in je lichaam én in het moment. Je raakt bekend met de werking van je bewustzijn, gebaseerd op de praktische Jung, én hoe contact met je lichaam en je adem werkt. Je leert het verschil ervaren tussen aanwezig zijn met alleen je hoofd, of ook met je hart en je fysieke Ik (buik). Je leert de basistechnieken om jezelf te coachen.

   Connection: de relatie met jezelf in het contact met anderen

   Je onderzoekt jouw emotionele ‘triggers’ en thema’s én gaat op zoek naar patronen, zodat je deze leert (h)erkennen. Je oefent hoe het is om ‘vanzelfsprekender’ aanwezig te zijn en te blijven, in contact met jezelf en de ander. Zo ga je je grenzen leren herkennen, serieus nemen en aangeven. Bewustzijn van wat je ervaart in jezelf en in je omgeving vormen de basis voor jouw handelen: zo binnen - zo buiten. Oefeningen en ervaringen geven je het vertrouwen dat je jezelf als ‘instrument’ serieus kunt nemen - ook in uitdagende situaties.

   ReflAction: handelen vanuit het contact met jezelf en de ander

   Je leert je overlevingsmechanismen (h)erkennen en je oefent met het ontdekken van nieuwe manieren van reageren. Je ervaart wat er gebeurt als je jezelf toestaat om waar te nemen dat je in een (bekend) mechanisme schiet en je realiseert dat je deze reactie kunt stoppen. Door je meer gewaar te worden van wat er zich - in jouw binnenste en daarbuiten - afspeelt, kun je een grotere keuzevrijheid krijgen. Daardoor kun je op den duur - door te oefenen - bewuster reageren op situaties en tijdiger je grenzen aangeven. Zo bereik je meer diepgang in je gesprekken.

   2e Coachgesprek & Next Step advies

   In het afrondende coachgesprek bespreek je jouw ontdekkingen en je ReflAction-eindverslag. Je viert je successen en je staat samen stil bij jouw persoonlijke next step.

    Startdata
    • Dag 1 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     maandag
     02 mrt 2020
     Dag 2 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     maandag
     15 jun 2020
     Dag 3 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     maandag
     29 jun 2020
    • Dag 1 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
     vrijdag
     05 jun 2020
     Dag 2 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
     vrijdag
     26 jun 2020
     Dag 3 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
     vrijdag
     10 jul 2020
    • Dag 1 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     woensdag
     07 okt 2020
     Dag 2 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     woensdag
     28 okt 2020
     Dag 3 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
     woensdag
     18 nov 2020
    Trainers

    Marjon te Riele                                

    De rode draad van waaruit ik mensen begeleid, gaat over wie jij bent in essentie en als ‘instrument’, wat bij je past en wat je concreet in de wereld doet. Hoe stem je je af op jezelf, de ander en de levensstroom? Wat breng je vanuit jouw hoogste potentieel teweeg in je leven, loopbaan en/of bedrijf?

    Ruim 30 jaar werk ik als docent, trainer en leiderschap- & loopbaancoach in het bedrijfsleven, de dienstverlening, bij overheden en voor de Nationale Politie. Ik heb sinds 20 jaar een eigen coachpraktijk waarin ik werk als Talentenspelcoach/opleider en met de Soulsignature©-aanpak. 

    www.rosa-ligna.nl

    Gideon Stijns

    Mensen dichter bij zichzelf brengen, zodat ze het leven meer gaan leven vanuit hun hoogste potentieel; dat is in het kort gezegd de bron van mijn inspiratie als trainer en coach.

    Mijn bijdrage als freelance trainer, leergangcoach en supervisor bij SchoolvoorCoaching bestaat er dan ook uit mensen op praktische wijze dieper in contact te laten komen met hun eigen energie. Het is vanuit je eigen energie dat als vanzelf de inzichten komen die je nodig hebt om weer een stap verder te komen in een om het even welke situatie, zowel thuis als op het werk.

    http://www.lifescriptcoaching.com/

       

    Resultaat
    Je leert:
    • subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron in te zetten
    • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter te begrijpen en effectief bij te sturen
    • wat er nodig is voor jou om je energie te behouden terwijl je in gesprek bent
    • hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken.

    Casus vergadering of teamsessie: 

    Voor:  De sessie gaat niet echt van een leien dakje. Jullie komen niet echt verder terwijl er wel veel gepraat wordt. Je voelt wat maagpijn opkomen, irritant dat komt nu echt niet uit. Vermoeiend zeg, iedereen praat door elkaar. Je hebt eigenlijk veel zin om weg te gaan, maar dat gaat natuurlijk niet.. Je ziet het allemaal gebeuren, maar kan er niet echt de vinger op leggen dus je zegt er maar niks over. Misschien in het volgende overleg. Overprikkeld van alle signalen sluit je de dag af.

    Na:  De sessie gaat niet echt van een leien dakje. Jullie komen niet echt verder terwijl er wel veel gepraat wordt. Je voelt wat maagpijn opkomen… Je herkent het gevoel als een signaal van je lichaam, want dit gevoel heb je vaker als niet iedereen uitspreekt wat hij écht bedoelt. Je vraagt de aandacht en benoemt wat je opmerkt en bij jezelf voelt. ‘Klopt het dat we niet meer bij de kern zijn? Ik heb het idee dat niet iedereen uitspreek wat hij écht bedoelt’. Een korte stilte, maar daarna een zucht van verlichting. Er ontstaat een opening waardoor het bespreekbaar wordt en er weer rust in de sessie komt. Je voelt je lichaam ontspannen.