Home/Opleidingen/ Training ReflAction PLUS Persoonlijke Groei door ReflAction

Training ReflAction PLUS

Een persoonlijk traject met 3 extra coachgesprekken

 • 6 dagdelen + 1 intake en 5 coachgesprekken
 • 9 deelnemers
 • Start: 25 januari 2021
 • 2094,-excl. btw

"De intuïtie is een heilige gave en de ratio een trouwe dienaar daarvan".  
- Albert Einstein

De training ReflAction Plus is een bijzonder traject waarbij je - bovenop de trainingsdagen en coachgesprekken -  nog eens drie uur aan individuele coaching ontvangt. Zo kun je jouw persoonlijke thema's en vraagstukken nog verder uitdiepen. 

Bij SchoolvoorCoaching geloven we in de kracht van je intuïtie. Je intuïtie zou je kunnen zien als een brug tussen je onbewuste en je bewustzijn. Onbewust neem je de hele dag van alles waar, maar slechts een deel van deze enorme bron aan informatie stroomt direct door naar je bewustzijn. Soms is deze onbewuste filtering fijn: wanneer je als mens alle prikkels die je opdoet actief zou moeten verwerken, word je gek. Toch is het vaak ook zonde: een enorme bron aan informatie -van innerlijk weten- blijft onbenut. En wellicht belangrijker: wanneer je keer op keer tegen hetzelfde probleem aanloopt, heb je deze informatiebron hard nodig. Je ratio is immers zeer nuttig (en absoluut onmisbaar), maar wanneer je ratio er niet uitkomt, heb je informatie uit één van je andere ‘lagen’ nodig. Tijdens de training ReflAction leer je de lift nemen naar deze andere lagen. Zo komt wat vastzit weer in beweging.

ReflAction staat voor reflectie en actie. De basis van een goede reflectie begint bij waarnemen, of specifieker: geïntegreerd waarnemen. Geïntegreerd waarnemen betekent waarnemen op alle lagen: de mentale, emotionele, fysieke en energetische laag. Het één is niet belangrijker dan het ander. Wel staat de ene laag in onze maatschappij duidelijker op de voorgrond dan de andere. Wanneer je zowel jouw mentale, emotionele, fysieke als energetische laag meeneemt binnen je reflectie, voel je een enorme helderheid ontstaan. Je ervaart tijdens deze training hoe je vrij kunt schakelen tussen de verschillende lagen en krijgt zo toegang tot verfrissende antwoorden. Omdat je daarnaast vrijer kunt kiezen vanuit welke positie je reageert, wordt handelen een stuk eenvoudiger - en bovendien leuker en effectiever.

ReflAction is een vaardigheid waarmee je tijdens deze training aan de slag gaat. Je leert je waarneming verbreden en het moment tussen prikkel en reactie voor jezelf te vergroten. Zo creëer je meer vrijheid voor jezelf. (Niet altijd makkelijk, wel fantastisch.) Je leert bewust je reactie even uitstellen om te reflecteren, te wachten of je aannames los te laten. Je beschouwt je eigen neiging tot handelen -op alle lagen- en wordt je daarmee bewuster van je automatismen. Je wordt je bewuster van je bewustzijn. Nu kun je beter kiezen hoe je (wel of niet) reageert. Je bent nu vrijer aanwezig in het huidige moment. Met ReflAction kunnen oude automatismen geheeld, vervangen en getransformeerd worden.

Nieuwsgierig naar meer? Lees dit interview met trainer Gideon Stijns over de kracht van ReflAction.

 • Wil je deze training volgen, maar zonder de extra drie coachingsuren? 
  Kijk dan bij de Training ReflAction.
 • Geïnteresseerd, maar op zoek naar een korter traject? 
  Kijk dan eens bij onze Workshop ReflAction

 • Voor deelnemers die de leergang Coaching voor Professionals hebben gevolgd vormt de training ReflAction een mooie verdieping om hun coachvaardigheden verder aan te scherpen, met name in het coachen vanuit de Fysieke Ik. Een aantal behandelde coachmodellen ken je als oud-deelnemer al, maar de ervaring leert dat dit niet stoort. Daarnaast geeft de training ook meer dan voldoende nieuwe inzichten, doordat nog meer vanuit lijf en intuïtie wordt waargenomen. 

 • BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier   over de mogelijkheden. 
 • Je beschikt over praktische zelfcoachtechnieken, zodat je met meer energie kunt functioneren.
 • Je leert je intuïtie en (hoog)gevoeligheid inzetten als krachtig instrument.
 • Je herkent sneller projecties en verwachtingen bij jezelf en anderen.
 • Je leert je automatische reactie uit te stellen zodat je beter kunt kiezen hoe je (wel of niet) reageert.
Reviews
Ik ben blij dat ik handvatten aangereikt heb gekregen om nog beter in contact te staan met mezelf en wat ik nu echt wil.
Maart 2020
Lennart Eendebak
Deelnemer Training ReflAction
Wat een kado, een prachtige training waar ik met meer energie ben uitgekomen. Ik sta aan en ben me daar bewust van.
Maart 2020
Maartje
Deelnemer Training ReflAction
Ik heb onbewuste en/of weggestopte gevoelens naar boven kunnen halen, wat onwijs oplucht!
Juli 2020
Jantine van Netten
Trainer / Adviseur
Ik heb prachtige stappen gezet in persoonlijke groei.
November 2019
Angela van Berkel
Coach & Loopbaanadviseur
Door ballast uit mijn hoofd te halen, komt er andere energie vrij.
Mei 2019
Marion van Vroonhoven
Coach
Een openbaring om te merken dat ik door alles maar te rationaliseren in grote mate zelf verantwoordelijk ben voor het in stand houden van blokkades.
Juli 2019
Heleen Groters
HR Professional
Ik kan nu beter energie bij mezelf houden en loop niet meer helemaal leeg. Ook was ik blij dat de training niet zweverig is, het was heel praktisch en goed in praktijk te brengen.
Maart 2019
Yvonne van der Vlerk
Consulent MEE
Op een andere manier die ook (of juist) bij me past, kom ik meer in verbinding met zowel mezelf als mijn gesprekspartner.
Januari 2018
Trees
Deelnemer Training ReflAction
Doelgroep

De training ReflAction is voor iedereen die zijn intuïtie wil versterken en wil oefenen met geïntegreerd waarnemen (waarnemen op álle lagen: de mentale, emotionele, fysieke en energetische laag.) 

Wil je meer grip krijgen op de subtiele signalen die je ervaart tijdens gesprekken (de onderstroom)? En wil je leren deze onderstroom als kracht in te zetten? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. Uit ervaring weten we dat mensen die zichzelf als sensitief ervaren veel baat hebben bij deze training, maar je hoeft absoluut niet (hoog)sensitief te zijn om deze training te volgen. Wel moet je een verlangen hebben om je intuïtie en de signalen van jouw lichaam beter te willen benutten - en zin hebben deze met een open mind te verkennen.

De training ReflAction sluit ook zeer goed aan wanneer je de behoefte hebt meer energie over te houden op een dag. Je bent geïnteresseerd in het vergroten van je vrijheid - in contact met jezelf en in contact met anderen. 

Voor deelnemers die de leergang Coaching voor Professionals hebben gevolgd vormt de training ReflAction een mooie verdieping om hun coachvaardigheden verder aan te scherpen, met name in het coachen vanuit de Fysieke Ik. Een aantal behandelde coachmodellen ken je als oud-deelnemer al, maar de ervaring leert dat dit niet stoort. Daarnaast geeft de training ook meer dan voldoende nieuwe inzichten, doordat nog meer vanuit lijf en intuïtie wordt waargenomen.

Werkwijze & Programma

In totaal omvat het traject een telefonisch intakegesprek, drie dagen training en vijf uur aan individuele coachgesprekken (online of offline in overleg) met een doorlooptijd van ca. tweeënhalve maand. De individuele gespreksuren met de coach worden, in afstemming met de trainer, verdeeld over vier of vijf coachgesprekken.

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de thema's die per trainingsdag aan bod komen.

Werkwijze  

Tijdens de drie trainingsdagen reiken we je, in een veilige setting, de ervaringskennis en technieken aan om gemakkelijker in contact met jezelf en anderen te blijven. Het groepsproces biedt je de gelegenheid om optimaal te oefenen met die aspecten die voor jou een uitdaging vormen. We gaan uit van jouw hulpvraag, of je nu een beginnend of ervaren begeleider bent. 

De 1-op-1 coachgesprekken geven extra verdieping aan het traject.

 • In het eerste coachgesprek werken we aan je persoonlijke ontwikkelvragen: je formuleert ontwikkeldoelen en begint met een logboek voor (ReflAction op) nieuwe inzichten en ervaringen.
 • Je past de thema’s en oefeningen uit de drie trainingsdagen toe in je dagelijks leven en houdt je logboek bij.
 • We beginnen elke dag bij jou: jouw lichaam en je bewustzijn. Je krijgt theorie en oefeningen, zodat je ervaart wat voor jou werkt.
 • Tijdens de tussentijdse coachgesprekken bespreek je in vervolg op het eerste gesprek gebeurtenissen die je tijdens de trainingsdagen en in je dagelijks leven tegenkomt.
 • In het coachgesprek na afloop van de training bekijken we wat je nodig hebt om duurzaam met jezelf in contact te blijven en op welke manier je jouw resultaten van de training goed kunt integreren in zowel werk als privé.

  Startdata
  • Dag 1 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
   maandag
   25 jan 2021
   Dag 2 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
   maandag
   08 feb 2021
   Dag 3 - Bergse | Buitenplaats de Bergse Bossen, Driebergen
   maandag
   08 mrt 2021
  • Dag 1 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
   woensdag
   10 mrt 2021
   Dag 2 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
   woensdag
   31 mrt 2021
   Dag 3 - SVC Utrecht | SchoolvoorCoaching Utrecht
   woensdag
   14 apr 2021
  Trainers

  Gideon Stijns

  Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws wat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

   Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” — zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven — serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen ruim 13 jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach.

  http://www.lifescriptcoaching.com/

     

  Resultaat
  Je leert:
  • subtiele signalen bij jezelf serieuzer te nemen en je waarnemingen (lichaam, gevoel, intuïtie) als krachtbron in te zetten
  • de wisselwerking tussen wat jij zelf ervaart en wat je in het contact ervaart beter te begrijpen en effectief bij te sturen
  • wat er nodig is voor jou om je energie te behouden terwijl je in gesprek bent
  • hoe je sneller tot de kern komt in je (coach)gesprekken.

  Een voorbeeld uit de praktijk:

  Voor de training:  De sessie gaat niet van een leien dakje. Jullie lijken maar niet echt verder te komen, terwijl er wel veel wordt gepraat. Je voelt wat maagpijn opkomen... irritant, dat komt nu echt niet uit! En poeh, wat vermoeiend dat  iedereen steeds maar door elkaar praat. Het liefste zou je de hele sessie laten voor wat die is en vertrekken. Maar dat gaat natuurlijk niet. Je ziet en voelt van alles gebeuren, maar kan er steeds net niet de vinger op leggen. Je zegt er dus maar niks over. Misschien in het volgende overleg? Overprikkeld en vermoeid sluit je de dag af.

  Na de training:  De sessie gaat niet van een leien dakje. Jullie lijken maar niet echt verder te komen, terwijl er wel veel wordt gepraat. Je voelt wat maagpijn opkomen...Je herkent het onaangename gevoel in je buik als een signaal van je lichaam: dit heb je vaker als niet iedereen uitspreekt wat hij of zij écht bedoelt. Je vraagt de aandacht en benoemt wat je opmerkt en bij jezelf voelt. ‘Klopt het dat we niet meer bij de kern zijn? Ik heb het idee dat de meeste van ons niet uiting geven aan wat ze echt willen of bedoelen’. Er valt een korte stilte. Daarna een zucht van verlichting. Er ontstaat ruimte, waardoor belangrijke onderwerpen bespreekbaar worden en er meer rust in de sessie komt. Je voelt je lichaam ontspannen en aan het einde van de dag ga je opgewekt en geïnspireerd  naar huis.