Home/Opleidingen/Training Transformaties Begeleiden Persoonlijke Ontwikkeling 1op1 Coaching

Training Transformaties Begeleiden

Coach mentaal, emotioneel, fysiek én energetisch

 • 5 dagen
 • 9 deelnemers
 • Start: 28 september 2023
 • 2088,-excl. btw
 • Begeleid transformaties -wérkelijke verandering- zonder zelf hard aan het werk te zijn.
 • Leer het samenspel van je ratio & intuïtie beter benutten.
 • Herken op welke lagen de ander níet aanwezig is - en hoe je juist hierop intervenieert en waardevolle informatie zichtbaar maakt.
 • Coach met meer vrijheid en impact met het ReflAction-transformatiemodel.
  Reviews
  Enorme inzichten en meer bewustzijn, met name op fysiek en energetisch niveau.
  December 2022
  Dorien Schilder
  Coach
  Doen! Bewustzijn op de energetische laag, zonder zweverig te zijn.
  Maart 2022
  Maartje Ploegmakers
  Coach
  Inzicht, verdieping, confrontatie met emotie, vrij kunnen kiezen en het vertrouwen op intuïtie.
  Maart 2022
  Rosalie
  Teammanager
  Meest bijgebleven van de training? De impact ervan!
  Maart 2022
  Anoniem
  Deelnemer Training Transformaties Begeleiden
  Doelgroep

  De Training Transformaties Begeleiden is exclusief ontwikkeld voor coaches en trainers die bij ons of elders een serieuze coachopleiding met diploma hebben afgerond. Doordat alle deelnemers een stevig praktisch en theoretisch fundament in het coachvak hebben, kun je optimaal van en met elkaar leren en verdiepen.


  Deze training is voor jou als je:

  • ...merkt dat je meer uit je coach-gesprekken zou kunnen of willen halen.
  • ...in de hier&nu wil leren coachen op álle lagen (fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch).
  • ...nieuwsgierig bent naar het ReflAction-transformatiemodel en dit (mogelijk) wil leren integreren in je coachtrajecten.
  • ...de energetische laag wil meenemen in je begeleiding zonder zweverig te worden.
  • ...resultaten wilt leren bereiken door het resultaat los te laten en minder hard te werken.
  • ...vrijer wilt worden van de onderstroom bij het interveniëren in bepaalde lastige situaties.
  • ...wat je leert direct wilt toepassen in je werk: heel praktisch, zoals je van ons gewend bent.
  • ...jezelf weer eens onder de loep wilt leggen, niet alleen voor je coachvaardigheden, maar ook voor jezelf als persoon.


  Ervaar je het ReflAction-transformatiemodel liever puur voor jezelf, dus zonder de expliciete koppeling naar het coachvak? Neem dan eens een kijkje bij de Training Doorbreek je Blokkades.

    Werkwijze & Programma

    De Training Transformaties Begeleiden bestaat uit vijf losse trainingsdagen. Voorafgaand heb je een (telefonische) intake met de trainer, waarin je onderzoekt welke thema’s en leerdoelen je meeneemt. Gedurende de training schrijf je reflectieverslagen en start je een coachtraject met een eigen cliënt.

    Tijdens de eerste twee trainingsdagen leer je jezelf als coach nog beter kennen met behulp van het ReflAction-transformatiemodel, waarbij je eigen thema’s onderzoekt en oplost. Je gaat aan de slag met je eigen Waarnemings-, Reflectie- en Handelingsprofiel. Je leert werken met de modellen Waarnemen op alle lagen, De vier posities en Automatismen herkennen en hoe je deze met elkaar combineert.

    Daarna ga je het geleerde in de praktijk toepassen met een eigen cliënt die je begeleidt met deze modellen. Tijdens drie integratiedagen (met telkens drie à vier weken ertussen) krijg je optimaal de gelegenheid om te oefenen en te reflecteren op jezelf, je coachtraject en je vaardigheden als coach.

    Je krijgt aanvullende kennis en oefeningen aangereikt, die het begeleiden van transformaties een stuk effectiever en gemakkelijker maken.

    Een greep uit de onderwerpen die worden behandeld:

    • Leren herkennen hoe iemand op elke laag -fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch- wel of niet aanwezig is en hoe je hierop aansluit en intervenieert als coach.
    • Je coachee faciliteren in het loslaten van oude en blokkerende overtuigingen en onbewuste afspraken op álle lagen (dus niet alleen mentaal).
    • Cliënten effectief begeleiden op de energetische laag. (En wat dit betekent voor het aangeven van grenzen, het loslaten van projecties, het ervaren en loskomen van de onderstroom en de vraag: wat is van mij en de ander?)
    • Het U-model van Theory U praktisch inzetten in begeleiding - en confronterend coachen vanuit de schaduw van de U.
    • Ontdekken hoe je signalen van de hier&nu (vanuit jezelf en de coachee) met behulp van het ReflAction-transformatiemodel kan verwoorden en een ‘tastbare’ plek kan geven, zodat de ander sneller tot de kern komt.
     Startdata
     • Dag 1 - SchoolvoorCoaching Utrecht
      donderdag
      28 sep 2023
      Dag 2 - SchoolvoorCoaching Utrecht
      donderdag
      12 okt 2023
      Dag 3 - SchoolvoorCoaching Utrecht
      donderdag
      02 nov 2023
      Dag 4 - SchoolvoorCoaching Utrecht
      donderdag
      23 nov 2023
      Dag 5 - SchoolvoorCoaching Utrecht
      donderdag
      14 dec 2023
     Trainers

     Gideon Stijns:  Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws dat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

      Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen zestien jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach.


     gideonstijns.com

        

     Resultaat

     Het resultaat van de Training Transformaties Begeleiden:

     • Je voelt jezelf meer vrij en bekwaam om coachees door een diepe verandering te begeleiden.
     • Je bent je meer bewust van waar jij en de ander zich bevinden op de vier lagen van waarnemen (fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch) en kunt hierop je interventies aanpassen.
     • Je kunt zelf sneller schakelen tussen de vier posities (jezelf, de ander, de interactie en het omvattende veld) in coachgesprekken, zodat je minder snel wordt ingezogen en gedragspatronen sneller doorziet.
     • Je kunt iemand begeleiden om oude automatismen te leren herkennen, uit te stellen en om te buigen of los te laten met behulp van zelfcoachtechnieken.
     • Je ervaart meer bewustzijn en stevigheid op de energetische laag en kunt een coachee hierin begeleiden: wat is hier van jou en de ander, wat vindt plaats in de interactie en de onderstroom, hoe geef je hier grenzen aan?
     • In je begeleiding creëer je meer beweging bij de ander met minder moeite. 

     Kortom: na afloop heb je niet alleen een heel scala aan extra modellen en oefeningen tot je beschikking als coach, maar de kennis en vaardigheden die je al had zijn vooral ook verder gerijpt en geïntegreerd in je doen en zijn. Je bent een stuk steviger in het begeleiden van transformaties.