Home/Opleidingen/Training ReflAction voor Alumni 1op1 Coaching Zelfcoaching

Training ReflAction voor Alumni

Leer coachen op alle lagen met het transformatiemodel

 • 5 losse dagen
 • 9 deelnemers
 • Start: 26 november 2021
 • 1947,-excl. btw

Ben jij als coach geïnteresseerd in het leren werken met de ongeziene wereld in je begeleiding?   Gaat je voorkeur hierbij uit naar praktische werkvormen én heb je bij ons een leergang afgerond? Dan is de Training ReflAction voor Alumni geschikt voor jou. 


In deze training speciaal voor alumni van de leergangen van SchoolvoorCoaching leer je werken met het ReflAction-transformatiemodel, een uniek grondmodel waarbij je in je coaching nog sneller en gemakkelijker tot de kern komt. Je ontdekt je Next Level in begeleiding. 

Het ReflAction-transformatiemodel is ontstaan in 2019 en bestaat uit meerdere modellen waarmee je je cliënten optimaal kunt faciliteren zelf hun vragen te onderzoeken en hun eigen antwoorden te ontdekken. Dit vraagt van jou als coach dat je je bewust wordt van je eigen bewustzijn en je openstelt voor het werken met alle lagen in communicatie, ook de onzichtbare en energetische.

De modellen vormen een praktische uitwerking van de pijlers van SchoolvoorCoaching: je Fysieke ik, de praktische Jung en het systeemdenken – evenals het systemisch kijken en leren. Door de modellen te doorlopen, wordt meteen duidelijk op welke lagen de ander aanwezig is - én op welke lagen jij als begeleider (wel of niet) aansluit.

Doordat je optimaal gebruikmaakt van de kracht van de Fysieke Ik, het onbewuste en je waarnemingen, gaan letterlijk nieuwe werelden voor je open waardoor je nog effectiever leert communiceren. Persoonlijke en professionele transformatie (en uiteindelijk heelwording) verloopt eenvoudiger, doordat voor jou en je cliënt direct zicht- en voelbaar wordt wat geïntegreerd mag worden en/of wat er werkelijk speelt. Bovendien kun je het model gebruiken voor je eigen vraagstukken.

In de Training ReflAction voor Alumni ontdek je dus de kracht van het waarnemen en werken op alle lagen. Daarnaast ontdek je ook de verrassende impact van de vierde positie: de vrije ruimte.

Tijdens de trainingsdagen is er veel tijd om in subgroepen te oefenen en elkaar scherp te houden op elkaars leerdoelen. Hierbij is er speciale aandacht voor het leren herkennen op welke lagen de ander aanwezig is en op welke lagen jij begeleidt en aansluit. Ook leer je hoe je transformatie kan begeleiden, zonder zelf hard aan het werk te zijn.

Btw-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op de Alumni Nieuwsbrief

 • Leer je intuïtie, waarnemingen en/of hooggevoeligheid nog beter benutten.
 • Herken op welke lagen de ander aanwezig is en hoe je hierop aansluit in je begeleiding.
 • Leer begeleiden met het ReflAction-transformatiemodel en de submodellen.
 • Leer transformatie te begeleiden, zonder zelf hard aan het werk te zijn.
  Doelgroep

  De Training ReflAction voor Alumni is exclusief ontwikkeld voor alumni die een leergang bij SchoolvoorCoaching hebben afgerond. Alle deelnemers hebben daardoor een stevig praktisch en theoretisch fundament in het coachvak. De Training ReflAction voor Alumni is geschikt voor jou als je op zoek bent naar jouw Next Level in coaching.

  De training past bij jou als:

  • Je een diepgaand verlangen hebt naar meesterschap.
  • Je jouw vakmanschap naar het next level wil tillen en je verlangt naar magische momenten in de gesprekken met je coachees.
  • Je ernaar verlangt om samen met andere alumni van SchoolvoorCoaching jezelf weer te verdiepen in je vak.

  Ook past de training bij jou als:

  • Je wilt werken met de allernieuwste modellen en inzichten van SchoolvoorCoaching.
  • Je elke kans wil benutten om beter te worden in je werk.
  • Je nieuwsgierig bent naar het verbinden van fysieke, emotionele én energetische waarnemingen in je dagelijks leven.
  • Je op een concrete en praktische manier aan de slag wil (zonder zweverig te zijn).
  • Je op onderzoek uit wilt en wat je leert direct wilt toepassen in de praktijk: heel praktisch, zoals je van ons gewend bent.

   Werkwijze & Programma

   Voorafgaand aan de training heb je een (telefonische) intake, waarin je onderzoekt welke thema’s en leerdoelen je meeneemt.

   De training start met fase 1 die bestaat uit de eerste twee trainingsdagen. Daarin leer je jezelf als coach nog beter kennen met behulp van het ReflAction-transformatiemodel, waarbij je eigen thema’s onderzoekt en oplost. Daarna ga je in de praktijk oefenen met een eigen cliënt die je begeleidt met het ReflAction-transformatiemodel, en volgen in fase 2 nog  drie losse integratiedagen (met telkens drie à vier weken ertussen) om te reflecteren en te oefenen.

   Tijdens deze integratiedagen krijg je extra manieren en oefeningen aangereikt om het ReflAction-transformatiemodel te gebruiken, leer je herkennen op welke lagen de ander aanwezig is en op welke lagen jij begeleidt en aansluit. Je leert nog beter het loslaten van oude overtuigingen en onbewuste afspraken (die nieuw gedrag blokkeren) te faciliteren voor je coachee. Ook krijg je extra tools aangereikt voor het omgaan met de energetische laag en (energetische) grenzen bij (hoog)sensitieve cliënten.

   Je gaat onder andere aan de slag met:

   • Je eigen blinde vlek binnen het waarnemen en eigendom nemen vanuit je ware zelf of systeembewustzijn.
   • Het sneller leren schakelen tussen de verschillende lagen van waarnemen en de vier posities in begeleiding.
   • Het herkennen, uitstellen en/of ombuigen van je automatismen (in coaching).
   Startdata
   • Dag 1 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    26 nov 2021
    Dag 2 - Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    17 dec 2021
    Dag 3 - Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    14 jan 2022
    Dag 4 - Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    11 feb 2022
    Dag 5 - Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    11 mrt 2022
   Trainers

   Gideon Stijns:   Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws dat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

    Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” - zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven - serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen vijftien jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach. Voor SchoolvoorCoaching verzorg ik diverse ReflAction programma's en de Leergang Coaching voor Professionals.

   lifescriptcoaching.com

      

   Resultaat

   Na afronding van de Training ReflAction voor Alumni:

   • Ben je nog beter in staat je automatische reactie uit te stellen zodat je beter en bewuster kunt kiezen hoe je (wel of niet) reageert.
   • Kun je cliënten begeleiden met het ReflAction-transformatiemodel en de submodellen.
   • Kun je je eigen intuïtie, waarnemingen en/of (hoog)gevoeligheid nog beter benutten in coaching en begeleiding.
   • Herken je op welke lagen de ander aanwezig is en hoe je hierop aansluit in je begeleiding.
   • Heb je extra modellen tot je beschikking om jezelf en cliënten tijdens een transformatie te begeleiden.