Home/Opleidingen/Training ReflAction voor Alumni Effectiever Communiceren Vakmanschap in Coaching

Training ReflAction voor Alumni

Speciaal voor alumni: coachen op alle lagen met het transformatiemodel

 • 5 losse dagen
 • 9 deelnemers
 • Start: 10 september 2021
 • 1697,-excl. btw

Early Bird-aanbod: nu € 1697 i.p.v. € 1947 tot 11 augustus 2021

Ben jij als coach geïnteresseerd in het leren werken met de ongeziene wereld in je begeleiding? Gaat je voorkeur hierbij uit naar praktische werkvormen én heb je bij ons een leergang afgerond? Dan is de Training ReflAction voor Alumni geschikt voor jou.

In deze training speciaal voor alumni van de leergangen van SchoolvoorCoaching leer je werken met het ReflAction-transformatiemodel, een uniek grondmodel waarbij je in je coaching nog sneller en gemakkelijker tot de kern komt.

Het ReflAction-transformatiemodel is ontstaan in 2019 en bestaat uit meerdere modellen waarmee je je cliënten optimaal kunt faciliteren zelf hun vragen te onderzoeken en hun eigen antwoorden te ontdekken. Dit vraagt van jou als coach dat je je bewust wordt van je eigen bewustzijn en je openstelt voor het werken met alle lagen in communicatie, ook de onzichtbare en energetische.

De modellen vormen een praktische uitwerking van de pijlers van SchoolvoorCoaching: je Fysieke ik, de praktische Jung en het systeemdenken – evenals het systemisch kijken en leren. Door de modellen te doorlopen, wordt meteen duidelijk op welke lagen de ander aanwezig is - én op welke lagen jij als begeleider (wel of niet) aansluit.

Doordat je optimaal gebruikmaakt van de kracht van de Fysieke Ik, het onbewuste en je waarnemingen, gaan letterlijk nieuwe werelden voor je open waardoor je nog effectiever leert communiceren. Persoonlijke en professionele transformatie (en uiteindelijk heelwording) verloopt eenvoudiger, doordat voor jou en je cliënt direct zicht- en voelbaar wordt wat geïntegreerd mag worden en/of wat er werkelijk speelt. Bovendien kun je het model gebruiken voor je eigen vraagstukken.

In de Training ReflAction voor Alumni ontdek je dus de kracht van het waarnemen en werken op alle lagen. Daarnaast ontdek je ook de verrassende impact van de vierde positie: de vrije ruimte.

Tijdens de trainingsdagen is er veel tijd om in subgroepen te oefenen en elkaar scherp te houden op elkaars leerdoelen. Hierbij is er speciale aandacht voor het leren herkennen op welke lagen de ander aanwezig is en op welke lagen jij begeleidt en aansluit. Ook leer je hoe je transformatie kan begeleiden, zonder zelf hard aan het werk te zijn.

BTW-vrij aan deze opleiding deelnemen? Lees hier over de mogelijkheden.

 • Leer begeleiden met het ReflAction-transformatiemodel en de submodellen.
 • Herken op welke lagen de ander aanwezig is en hoe je hierop aansluit in je begeleiding.
 • Leer je intuïtie, waarnemingen en/of hooggevoeligheid nog beter benutten.
 • Leer hoe je transformatie kan begeleiden, zonder zelf hard aan het werk te zijn.
  Doelgroep

  De Training ReflAction voor Alumni is exclusief ontwikkeld voor alumni die een leergang bij SchoolvoorCoaching hebben afgerond. Alle deelnemers hebben daardoor een stevig praktisch en theoretisch fundament in het coachvak.

  De Training ReflAction voor Alumni   is voor jou als je op zoek bent naar de nieuwste inzichten en modellen van SchoolvoorCoaching.

  • Je raakt vertrouwd met het waarnemen op alle lagen zodat je je eigen intuïtie en/of (hoog)gevoeligheid nog beter kan benutten en zelf gemakkelijker vrij blijft in je begeleiding.

  • Je verdiept je coachvaardigheden, door te coachen en gecoacht te worden in een groep met collega-professionals.

  • Je leert een eigen cliënt begeleiden in een coachtraject met het complete ReflAction-transformatiemodel en de onderliggende modellen.

  • Je gaat actief aan de slag met eigen individuele en professionele leerdoelen.
   Werkwijze & Programma

   Voorafgaand aan de training heb je een (telefonische) intake, waarin je onderzoekt welke thema’s en leerdoelen je meeneemt.

   De training start met fase 1 die bestaat uit twee trainingsdagen kort na elkaar (ongeveer een week tussenbeide). Daarin leer je jezelf als coach nog beter kennen met behulp van het ReflAction-transformatiemodel, en je bovendien eigen thema’s onderzoekt en oplost. Daarna ga je in de praktijk oefenen met een eigen cliënt die je begeleidt met het ReflAction-transformatiemodel en volgen in fase 2 nog  drie losse integratiedagen (met telkens drie à vier weken ertussen) om te reflecteren en te oefenen.

   Tijdens deze integratiedagen krijg je extra manieren en oefeningen aangereikt om het ReflAction-transformatiemodel te gebruiken, leer je herkennen op welke lagen de ander aanwezig is en op welke lagen jij begeleidt en aansluit. Je leert nog beter het loslaten van oude overtuigingen en onbewuste afspraken (die nieuw gedrag blokkeren) te faciliteren voor je coachee. Ook krijg je extra tools aangereikt voor het omgaan met de energetische laag en (energetische) grenzen bij (hoog)sensitieve cliënten.

   Je gaat onder andere aan de slag met:

   • Je eigen blinde vlek binnen het waarnemen en eigendom nemen vanuit je ware zelf of systeembewustzijn.

   • Het sneller leren schakelen tussen de verschillende lagen van waarnemen en de vier posities in begeleiding.

   • Het herkennen, uitstellen en/of ombuigen van je automatismen (in coaching).
   Startdata
   • Dag 1 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    10 sep 2021
    Dag 2 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    24 sep 2021
    Dag 3 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    15 okt 2021
    Dag 4 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    05 nov 2021
    Dag 5 - Boshotel Overbe | Hampshire Boshotel Overberg
    vrijdag
    26 nov 2021
   Trainers

   Gideon Stijns:   Wanneer je jezelf en je omgeving op een ruimere manier leert waarnemen, ontstaat er vaak een ‘window of opportunity’. Je herontdekt jezelf dan als het ware. Op zo’n moment maakt het oude, wat dat dan ook is, plaats voor iets nieuws dat geboren wil worden. Hier getuige van mogen zijn, vormt mijn bron van inspiratie als mens, coach en trainer.

    Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het bewust volgen van mijn intuïtie op mijn eigen levenspad. Tijdens die periode heb ik geleerd om alle aspecten van “geïntegreerd waarnemen” - zoals dat in de psychologie van ReflAction wordt beschreven - serieus te nemen. Het maakt dat ik me meer in balans voel als mens en ook als coach makkelijker kan inspelen op de blinde vlekken van anderen. Ik heb intussen vijftien jaar ervaring in het begeleiden van mensen als trainer en als coach. Voor SchoolvoorCoaching verzorg ik diverse ReflAction programma's en de Leergang Coaching voor Professionals.

   lifescriptcoaching.com

      

   Resultaat

   Na afronding van de Werkplaats ReflAction:

   • Kun je cliënten begeleiden met het ReflAction-transformatiemodel en de submodellen.

   • Kan je je eigen intuïtie, waarnemingen en/of (hoog)gevoeligheid nog beter benutten in coaching en begeleiding.

   • Heb je extra modellen tot je beschikking om jezelf en cliënten tijdens een transformatie te begeleiden.

   • Herken je op welke lagen de ander aanwezig is en hoe je hierop aansluit in je begeleiding.

   • Ben je nog beter in staat je automatische reactie uit te stellen zodat je beter en bewuster kunt kiezen hoe je (wel of niet) reageert.