Home/Opleidingen/Het Cocreatie Festival Kennismaken Persoonlijke Ontwikkeling

Het Cocreatie Festival

Sámen leiding nemen

 • 1 dag
 • 250 deelnemers
 • Start: 09 september 2022
 • 297,-excl. btw
 • Co-creatie in organisaties
 • Authentiek leiden zonder leeg te lopen
 • Teamontwikkeling vanuit systemisch perspectief
 • Het belang van zelfreflectie voor co-creatie
 • Gelijkwaardige besluitvorming
Doelgroep

Het Cocreatie Festival is voor iedereen met interesse in samenwerking vanuit gelijkwaardigheid, zelfreflectie en voorwaarden voor inspirerend leiderschap. Directeuren, ondernemers, trainers, coaches, onderwijzers, leidinggevenden, projectleiders, adviseurs en co-creëerders …

Kortom iedereen die zichzelf als instrument durft in te zetten in veranderingen en interesse heeft in vernieuwende technieken en praktische modellen om dit zelf in de praktijk te brengen.

Waarom co-creatie?

Binnen en buiten organisaties zijn mensen op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking waarin idealen en dromen weer de plek krijgen die ze verdienen. Maar hoe doe je dat en hoe kun je leren omgaan met tegenslagen en weerbarstige collega’s en je eigen triggers? Hoe neem je de leiding op een manier waarbij mensen jouw leiding ook kunnen ontvangen? En welke leiding ontvang je vanuit jouw intuïtie  en bezieling? Oftewel: hoe kun je co-creatie en samen leren in gelijkwaardigheid praktisch vormgeven in organisaties? Deze vragen vormen de kern van  Het Cocreatie Festival!

Co-creatie draait dus om:

 • Een open mind
 • Een open hart
 • Een open geest

 Co-creatie betekent ook:

 • Het geheel is groter dan de som der delen
 • Het resultaat is verrássend goed - je had het resultaat niet kunnen bedenken, het ontvouwt zich
 • Werken vanuit vertrouwen (van controleren naar co-creëren)
 • Met minder moeite meer resultaat
 • Geen knopen in je hoofd, maar varen op de flow
 • Alle stemmen worden gehoord
 • Alle talenten worden benut

Co-creatie achter de schermen

In al onze opleidingen tot coach ervaar je co-creatie in de puurste vorm: terwijl je het vak leert in een intensief groepsproces maak je een enorme persoonlijke groei door. En laat bewustzijnsgroei door zelfreflectie nou precies de basis vormen voor succesvolle co-creatie.

Een partner die hier ook in gelooft  is LCG Consulting. LCG begeleidt organisaties in verandering, door te adviseren, realiseren, trainen en te coachen. Net als bij ons zit zelfreflectie in het DNA verankerd en zo begeleiden ze organisaties  naar de toekomst. Voor Het Cocreatie Festival bundelen SchoolvoorCoaching en LCG daarom de krachten.

Werkwijze & Programma

Thema Leiderschap

Lezing | Wat ze je niet verteld hebben over leiderschap
In deze lezing vertelt auteur en voormalig CEO Timmie de Pooter hoe hij door zijn burn-out een betere leider is geworden. Zijn belangrijkste les? De weg naar de buitenwereld gaat via de binnenwereld. Een lezing over authentiek leiden zonder leeglopen - en het ‘surfen’ op complexiteit.

Workshop | Leiderschapsontwikkeling = organisatie-ontwikkeling
De ontwikkeling van ondernemer & leidinggevende Paul Hendriks was regelmatig een worsteling. In deze workshop vertelt hij je hoe Theory U hem heeft geholpen om van die worsteling een mooie reis te maken. En hoe het helpt de bedoeling van zijn organisatie steeds weer voorop te zetten.

Workshop | De psychologie van succesvol leiderschap
Niek Ludden leert leiders hoe ze op organisatieniveau, team- en individueel niveau functionele patronen versterken en disfunctionele patronen doorgronden en doorbreken. In deze workshop leer je over de impact van (onbewuste) patronen van leiders op patronen in organisaties. De psychologie van succesvol leiderschap is executive (team)coaching op basis van wetenschappelijke psychologie én best practices uit bijna twee decennia praktijkervaring in verander- en leiderschapstrajecten.

Workshop | Holding space in teamfasen
De teamfase waar jij je ‘instinctief’ op je gemak voelt, hangt vaak samen met de ervaringen uit de eerste groep waar je deel van uitmaakte: je gezin van herkomst. In deze workshop neemt systemisch expert Leanne Steeghs je mee langs de belangrijkste systemische thema’s per fase - en leert je hoe je holding space creëert in de teamfases die spannend en uitdagend voor je zijn.

Workshop | Daadkracht in leiderschap
Leidinggevenden die als zachte heelmeesters optreden, creëren wantrouwen en onveiligheid in hun organisatie of team. Maar ook medewerkers hebben hier verantwoordelijkheid in te nemen. Welke plek neem jij eigenlijk zelf in? Ben je leider, dader, slachtoffer, getuige, onderdeel van de zwijgende massa of klokkenluider? René Moraal en Shielta Ramautarsing gaan in deze workshop met een systemische blik aan de slag en brengen je bewustwording van gezonde en ziekmakende dynamieken in organisaties.

Workshop | Blootgeven
Wat neem jij waar als coach of leidinggevende? En durf je deze waarneming in te zetten terwijl je voelt dat het spannend is, ook voor jouzelf? Om zo echt te raken en beweging te brengen. In deze workshop van trainer en leiderschapscoach Petra de Bruijn gaat het over ‘blootgeven’. Het blootgeven van jouw waarnemingen en wat deze met jou doen als coach of leider in relatie tot de ander. Een workshop over waarnemen als kunst - en blootgeven als bewegingsbrenger.

 

Thema Zelfreflectie & Persoonlijke Groei

Lezing | Bewust worden van je bewustzijn
Waarom leren we niks op school over onze eigen gebruiksaanwijzing? Het (levenslange) onderzoek van Ans Tros hierin heeft geresulteerd in de ontdekking van ReflAction: een vaardigheid om je eigen gebruiksaanwijzing te leren doorgronden. In deze lezing vertelt Ans, oprichter en inspirator van SchoolvoorCoaching, je alles over ReflAction en neemt ze je mee naar het bewust worden van je bewustzijn.

Workshop | Co-creëren met ReflAction
Ben jij op dit moment bezig met een nieuw project of heb je het verlangen iets nieuws in de wereld te zetten? Gideon Stijns laat jou ontdekken hoe ReflAction een bijdrage kan leveren aan het vormgeven van jouw creatie. Het ReflAction-transformatiemodel is ontwikkeld om jezelf als instrument te onderzoeken en herijken. Dit is niet alleen handig voor je rol van coach of leidinggevende, maar is ook toepasbaar in een creatieproces.

Workshop | Bekijk het eens vanuit een andere positie
Wil jij concrete handvatten om meer invloed te nemen op jouw (werk)relaties? In deze workshop leer je waarnemen vanuit ‘de vier posities’. Dit geeft je direct nieuwe inzichten. Een prachtige workshop onder leiding van trainer Janneke Maas, voor iedereen die (lastige) interacties met een ander wil onderzoeken en tot nieuwe oplossingen wil komen.

Workshop | Waarnemen op alle lagen
Hoe bewust ben jij van jouw verschillende lagen van waarnemen? Mentaal, Fysiek, Emotioneel en Energetisch? Tijdens deze workshop van trainer Minke Justus ontdek je middels het ReflAction-transformatiemodel welke lagen je mogelijk nog niet volledig benut, waardoor je belangrijke impulsen en informatie laat liggen. Je ervaart ook wat het je kan brengen als je in gesprekken tussen de verschillende lagen leert schakelen.

Workshop | De 7 stappen naar een optimale balans in leven en presteren
In deze workshop van Mandy Oostlander maak je kennis met de Stress Ervarings Tool. Dit is een betrouwbaar instrument waarmee je inzicht krijgt in de (mentale) veerkracht van een persoon, team of organisatie. Uniek aan dit instrument is de aandacht voor privé-stress naast werkstress. In deze workshop ervaar je jouw eigen balans tussen je draagkracht en je draaglast en ontdek je wat jij nodig hebt om in balans te presteren.

Workshop | Bewegen van Oud naar Nieuw
In deze workshop ervaar je aan den lijve welke informatie je lichaam heeft over de toekomst. Onder leiding van expert Paula Kolthoff doe je een oefening waarin je werkt met een vraagstuk waarover je graag meer wil weten. Je lichaam geeft informatie over vragen als: wat is op dit moment relevant? Waar wil het heen bewegen? En: wat kan ik leren van de toekomst? Wees welkom, want wat je leert via je lichaam vergeet je niet meer!

Workshop | Samenwerken met je lichaamsintelligentie
Je lichaam is je tempel, je instrument, je voertuig. Maar wie heeft de handleiding gekregen om met deze lichaamsintelligentie samen te werken? In deze workshop van de onvolprezen Hans Velders gaat het niet over goed slapen, sporten, ademhaling of meditatie - maar leer je samenwerken met je lichaam op sensorisch niveau. Dit maakt je zowel krachtiger als veerkrachtiger. Ook leer je hoe je je ‘sense of self’ kunt voelen - wie je bent, voorbij je persoonlijkheid en je verleden -zodat dit een krachtbron wordt voor je lichaam.

 

Thema Co-creatie

Lezing | Maak ruimte voor de ontdekkingsreiziger in jou
Laat je betoveren door een spoor van vernieuwing en ga met Juul Martin mee op avontuur naar de plek waar niks moet en alles kan. Wervelende werkvormen zette hij in de wereld, organisaties en leiders helpt hij groeien en ontdekken. Wat biedt het jou? Inspiratie, plezier, een kijkje in een parallelle wereld, gedachtes als: ik gooi het roer om, maar…  En misschien ook wel irritatie om zo’n figuur op het podium die laat zien dat alles wat jij ooit voor waar aannam helemaal niet waar hoeft te zijn…

Workshop | Next level systemisch werken
Wat als je het niet meer allemaal uit jezelf hoeft te halen? Wat als het niet meer gaat over de beste technieken te selecteren en die op de juiste manier in te zetten? Maar dat je kunt werken vanuit resonantie en in het ritme van het systeem dat je ontmoet? Het is de volgende stap in systemisch werken. Resonantie geeft je precies die informatie en ideeën die je nodig hebt, ook als is het soms wat anders dan waar om gevraagd wordt. Het ritme volgen betekent het zó aanbieden dat het ook ontvangen kan worden. In deze workshop neemt Siets Bakker je mee in hoe je dat doet, op haar eigen nuchtere, praktische manier.

Workshop | Zelf én samen aan de slag met Theory U
Heb je te maken met verandering - of wil je dat graag? Ga dan mee op deze ontdekkingsreis! In deze workshop maak je onder leiding van Gerdien Maaijen kennis met Theory U. Je ontdekt hierbij nieuwe perspectieven en ervaart hoeveel wijsheid er in ieder van ons schuilt. In deze interactieve workshop leer je hoe je die wijsheid naar boven haalt en ervaar je de kracht van perspectief. Wie weet wat het je meteen al aan inzichten oplevert!

Workshop | Alle stemmen gelden
Heldere communicatie en een gelijkwaardige werksfeer levert: betrokken en actieve medewerkers die met plezier hun werk doen. Maar hoe laat je medewerkers meedenken en meebeslissen zonder te verzanden in eindeloos werkoverleg? In deze ervaringsgerichte workshop geven Baudy Wiechers en Suzanne Thissen je handvatten, een stappenplan en tips over gedragen besluitvorming. Maar bovenal ervaar je hun CONSENT-methode® zoals deze is: dus niet te veel praten, maar vooral oefenen, ervaren en voelen in de praktijk hoe het werkt.

Workshop | Luisteren met Theory U
Ongeacht de opgave waar je aan werkt; echte verandering begint vanuit jezelf en in verbinding met mensen om je heen. Hoe je luistert bepaalt welke verbinding je met een ander kan maken. Theory U benoemt vier luisterniveaus: Oordelend luisteren, Feitelijk luisteren, Empathisch luisteren en Generatief luisteren. Deze workshop, onder leiding van Theory U-expert Mariëtte Alblas, is voor iedereen die wil oefenen met de vier luisterniveaus en in vogelvlucht kennis wil maken met Theory U als basis voor diepgaande verandering.

Workshop | Co-creatie met het universum
Simpelmind, de onderneming van Irene van Meijgaard en Elisabeth Roelvink, symboliseert het einde van de zoektocht naar hoe het leven nou eigenlijk werkt. Het kan namelijk ook makkelijk. In deze workshop ervaar je hoe. Je ontdekt dat wat je wil creëren in de wereld vaak voortkomt uit de ideeën over wie je bent - en hoe het lichter en moeitelozer kan. Irene en Elisabeth werpen hier licht op middels ‘de drie principes’ en het door hen vertaalde boek ECHT - een frisse kijk op wie je (niet) bent.

Workshop | Aandachtige betrokkenheid als grondhouding
De manier waarop je aandachtig en betrokken bent, maakt of je met een ander in een nieuwe, open ruimte kunt komen. De ruimte die een werkelijke ontmoeting mogelijk maakt. In deze workshop gaat Lisette Bastiaansen in op de drie aandachts-bewegingen waarop de grondhouding van aandachtige betrokkenheid gebouwd wordt. Ook ervaar je wat de verschillende aandachts-bewegingen vragen en brengen.

Startdata
Tickets & Locatie

Wil je een ticket bemachtigen? Klik op de groene knop 'nu inschrijven' boven aan de pagina.
Met de aankoop van een ticket sta je definitief op de gastenlijst. In augustus ontvang je van ons de factuur.

Ticketprijzen

Ticket (1 persoon)                         € 297,00  (excl. btw)
Duoticket (2 personen)              € 557,00 (excl. btw)

Kom je met een groep? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden via 030 3035271 of mail naar welkom@schoolvoorcoaching.nl.

Wil je een duoticket bestellen?

Samenwerking staat centraal en daarom ontvang je extra korting als je iemand meeneemt.
Hoe werkt dat? Geef bij je aanmelding in het opmerkingenveld aan dat je een duoticket wil bestellen en noteer de volgende gegevens van je partner (leidinggevende/ collega/ vriend/ zus):

 • Voor en -achternaam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer

Wij zorgen dat hij/ zij alle (praktische) informatie ontvangt, maar alleen jij ontvangt de factuur.

Locatie
Het festival vindt plaats op het prachtigeFort Wierickerschansin Bodegraven. 
Adres: Zuidzijde 132, 2411 RX Bodegraven. Voor in de navigatie: Weijpoort, 4 te Nieuwerbrug