SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil

SvC Magazine 2020/2021

Ontvang het magazine per post of download het als pdf.

Ieder jaar geeft SchoolvoorCoaching het SvC Magazine uit. Dit magazine staat vol interviews en inspiratie omtrent coaching, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling. De psychologie van Jung, het systeemdenken, de Fysieke Ik en natuurlijk ReflAction: het komt allemaal aan bod! Het magazine van dit jaar heeft als thema: fris kijken! Nieuwsgierig? Vraag het gratis aan als PDF of per post.

   

Siets Bakker:
"Ga bij een probleem op zoek naar waar de beweging is gestopt.”

“Beweging is natuurlijk, stilstand niet,” vertelt Siets Bakker in ons nieuwe magazine. “Alle energie die vastgezet is, wil ik op mijn manier loskrijgen." Zelf doet Siets dit onder andere door niet meer te plannen. (Echt niet!) En natuurlijk door middel van Rake Vragen. "Door Rake Vragen maak je zoveel energie los!" Toch stil komen te staan? "Ga bij een probleem op zoek naar waar de beweging is gestopt. Als je het niet belemmert, stroomt het vanzelf.”

Gideon Stijns:
“De energetische laag is de grootste collectieve blinde vlek die er is.”

Samen met Ans Tros en collega’s heeft Gideon Stijns afgelopen jaar het nieuwe ReflAction Transformatie-model ontwikkeld. In dit model komen de principes van het systeem-denken, de psychologie van Jung en je Fysieke Ik samen. Er wordt gewerkt met en vanuit de emotionele, mentale, fysieke en energetische laag. “Het werkt zo fijn! Vanmorgen had ik weer een coachgesprek met iemand die in één sessie tot inzichten kwam waar ik vroeger meerdere sessies voor nodig had.”

 

Leanne Steeghs:
“Alles in het systeem is informatie - niets is goed of fout.”

“Tijdens mijn eerste workshop organisatieopstellingen ervoer ik meteen een enorme eenvoud en diepgang tegelijkertijd. Dit snapte ik. Dit snapte mijn lijf,” vertelt Leanne Steeghs. Inmiddels is zij al vele jaren systemisch trainer, teamcoach én auteur. In ons nieuwe magazine vertelt ze over opstellingen, teamcoaching, het bespreekbaar maken van de onderstroom en het benaderen van problemen vanuit systemisch perspectief. “Alles in het systeem is informatie - niets is goed of fout."

Yvonne Toeset:
“In vijf minuten tijd kan angst transformeren naar nieuwsgierigheid.”

“EFT is een simpele klopmethode op begin- en eindpunten van onze veertien meridianen. Wanneer je je verdrietig, boos of bang voelt, ontstaan er blokkades in je energiesysteem en dat voel je in je lichaam. Met het kloppen op bepaalde punten kalmeer je je brein. Met andere woorden: emoties worden neutraal gemaakt. Je kunt hierdoor opnieuw innerlijke rust ervaren.” Hoe Yvonne Toeset, EFT-coach en opleider, zelf in aanraking kwam met EFT, en hoe zij naast volwassenen ook jongeren helpt, lees je in ons magazine.

 

Hennie Ponsteen:
“Mijn intuïtie vertelt me veel meer dan ik met mijn hoofd kan bedenken.”

Tijdens haar opleiding bij SchoolvoorCoaching durfde Hennie Ponsteen steeds meer op haar intuïtie te vertrouwen, dit maakte haar een gelukkiger mens en een betere ondernemer. “Door de onderstroom in een traject van bedrijfsopvolging te benoemen, worden knelpunten makkelijker opgelost. Om dit te kunnen, moest ik eerst op mijn intuïtie leren vertrouwen. Ik voelde altijd al veel aan, maar sinds de Leergang Coaching voor Professionals kan ik mijn gevoelens ook benoemen."

 

Jan van der Greef:
“De holistische manier van kijken naar ziekte helpt je weer aan het roer te gaan staan van je eigen leven.”

Jan van der Greef fotografeerde de cover van ons nieuwe magazine. Naast fotograaf is Jan ook systeembioloog. “Systeemdenken is holistisch denken en dat bracht mij bij de oosterse geneeskunde. Een holistische arts heeft een open en nieuwsgierige houding in het stellen van vragen en verwelkomt alle antwoorden. Gelukkig beginnen westerse artsen ook steeds meer te kijken naar het hele systeem van een patiënt."

Ans Tros:
“Je hoofd hoeft er niets van te snappen; je kunt gewoon uitproberen en waarnemen of het werkt.”

Ans beantwoordt in ons nieuwe magazine de vraag: hoe herstel je energetisch de balans in je eigen systeem? “Een stressvolle gebeurtenis kan ons iets laten zien of weerspiegelen waarin we nog onvoldoende voor onszelf zorgen. Jezelf versterken kan op twee manieren: enerzijds door jezelf los te koppelen van collectieve velden en anderzijds door het thema in jezelf te onderzoeken en te transformeren. Hoe congruenter we in alle lagen van ons systeem zijn, des te beter we in balans blijven. De psychologie van ReflAction biedt hiervoor de kaders.”