SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/Zet nieuwe tijdlijnen uit en manifesteer Blog Persoonlijke groei Zelfcoaching Bezieling Onbewuste Eigenaarschap Coachend leiderschap

Zet nieuwe tijdlijnen uit en manifesteer

Manifesteren: het is veel simpeler dan we denken

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

Manifesteren: het is veel simpeler dan we denken. Want wist je dat je op elk moment dat je een keuze maakt een potentiële nieuwe tijdlijn opent of dichtzet? Een klein voorbeeld: je staat voor de koelkast en je wilt iets eten, een stuk kaas of een ijsje. Je weet het niet direct en twijfelt nog maar besluit toch om het ijsje te nemen. Wat er nu gebeurt, is het volgende: door je keuze te maken terwijl je nog twijfelt is het voorstelbaar dat je feitelijk energie geeft aan twee tijdlijnen. De tijdlijn waarop je een ijsje eet en de tijdlijn waarop je de kaas opeet. Beide tijdlijnen krijgen een deel van je energie. 

Om het nu nog een beetje groter te maken: stel je bent ooit verloofd geweest en je hebt die relatie beëindigd. Nu, jaren later, heb je een nieuwe relatie maar ben je stiekem nog weleens aan het fantaseren over hoe je leven geweest zou zijn met die ander. Een deel van jouw energie blijft hiermee achter in die oude tijdlijn, in de potentiële toekomst die je toen hebt afgesloten. 

Zolang je geen bewustzijn hebt op dit fenomeen, en er geen besluit over neemt, blijft jouw creatiekracht in je huidige leven beperkt. Want als je niet volledig kunt kiezen voor je huidige tijdlijn (met je huidige partner) leef je niet ten volle voor die realiteit en toekomst.

De enige optie nu voor jou? Onderzoeken wat werkelijk klopt voor jou: weggaan bij je huidige partner? Je vroegere partner weer opzoeken? Iets anders? Het maakt niet uit wat je kiest als het maar klopt en je je voor 100% gaat inzetten voor je keuze. Anders versnipper je je energie en je creatiekracht en word je leven aldoor net niet passend.

“Het maakt niet uit wat je kiest als het maar klopt en je je voor 100% gaat inzetten voor je keuze. Anders versnipper je je energie en je creatiekracht en word je leven aldoor net niet passend.”


Creatie en manifestatie vragen dus een zorgvuldige afweging. Want niets doen, afwachten of gedogen houdt in dat je de huidige realiteit alle ruimte geeft om te blijven voortbestaan. Vechten tegen dat wat er is en wat je niet bevalt, voedt in feite diezelfde ongewenste werkelijkheid. Omdat je er energie aan blijft geven. Energie die je niet tot je beschikking hebt om een nieuwe werkelijkheid te creëren.

Het (her)bundelen van je energie kun je op twee manieren bereiken, door afronding of focus:

1. Je onderzoekt wat er nog niet is afgerond in je leven - waaraan je nog energie verliest.
Als je nog steeds spijt, schuldgevoelens, vage beloften of had-ik-maar-tijdlijnen hebt openstaan dan houd je jezelf vast in oude realiteiten. Je kunt dit op vele manieren oplossen. Zo kende ik bijvoorbeeld een vrouw die na jaren nog altijd boos was op haar ex-man. Een enkele keer kwam ze hem nog weleens tegen op straat en dat gaf elke keer weer spanning bij haar. Haar boosheid over zijn gedrag had ze simpelweg nooit geuit. Toen ze dat besefte, besloot ze om hem een brief te schrijven met haar mening over zijn gedrag en de effecten. En wat denk je? Toen ze de man weer tegenkwam, voelde zich vrij en bevrijd - de spanning was verdwenen.

Zo zie je: je kunt je energie terughalen door een belofte te herroepen of te veranderen. Hardop of in jezelf, op papier of door het uit te spreken. Op deze manier komt je creatiekracht weer beschikbaar. Je neemt zo een innerlijk doorvoeld besluit over de toekomstige werkelijkheid die je in je leven wilt uitnodigen.

2. Op het moment dat je een duidelijk verlangen hebt is het belangrijk om dit te gaan manifesteren.
In deze eerdere blog beschrijf ik dit met een voorbeeld.  Je leven kan alleen veranderen op het moment dat je voor 100% besluit om geen energie meer te stoppen in een huidige ongewenste situatie en je voor 100% ja zegt door te kiezen voor een nieuwe tijdlijn. Dus: beschrijf je verlangen alsof het al gerealiseerd is, in geuren en kleuren en verbind je met het gevoel dat het verlangen oproept. Kies eventueel ook een beeld of symbool.

En geef vooral niet op. Onderweg gaat het altijd anders, maar je kunt je aanpassen en dan ontstaan soms nog betere uitkomsten dan je van tevoren had kunnen voorzien. Hierin is het uiterst belangrijk om het juiste moment af te wachten om in actie te komen - en ook: soms weer los te laten. Don’t push the river. Co-creër met het leven. Dit is ook waarom ik altijd de hoogst mogelijk potentiële uitkomsten en oplossingen bestel in het allerhoogste goed van ieder mens en dier. Omdat ik niet kan weten wat goed is voor mij of een ander, maar wel de best mogelijke uitkomsten wil bestellen. Dus laten we samen de tijdlijn gaan manifesteren waarin alle mensen in vrijheid kunnen samenleven, werken en genieten in vrede en welvaart. Ik verlang naar deze nieuwe aarde.

  

Ans Tros
Creatief Directeur

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Dagleergang Coaching voor Professionals
Losse dagen
Dagleergang Coaching voor Professionals

Hét fundament voor jouw vakmanschap als coach | Dagvariant

  • Start: 15 september 2023
  • 17 dagen (38 dagdelen)
  • 12 deelnemer(s)
  • 8787,-
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Kennismakingsworkshop
Kennismakingsworkshop

Kom sfeer proeven en ontdek jouw volgende stap

  • Start: 18 april 2023
  • 3 uur (ochtend of middag)
  • 10 deelnemer(s)
  • Kosteloos