SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/Het nieuwste EFT-boek van Yvonne Toeset is uit! Blog Coaching in de praktijk Persoonlijke groei Zelfcoaching Trauma / Heling Burn-out / Stress

Het nieuwste EFT-boek van Yvonne Toeset is uit!

Van hEFTig naar het hEFT in eigen handen

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

Eind september had ik de eer om het eerste exemplaar van het allernieuwste EFT-boek, hEFTig!, van Yvonne Toeset in ontvangst te nemen. Terwijl ik toch echt niet meer in de doelgroep pas. Het is namelijk een praktisch zelfhulpboek voor jongeren over zeer uiteenlopende onderwerpen. Van seks en pesten tot scheiding van je ouders, relatieperikelen, zakken voor je examen, stress van vriendschappen die moeizaam verlopen, eenzaamheid, depressie en eetproblemen.

Dit is een boek dat ik heel graag had willen lezen in mijn middelbare schooltijd. Toen verbaasde het me al dat we nooit lessen kregen over onderwerpen zoals omgaan met elkaar, met relaties, met stress of met mensen die buiten de boot vallen of worden gepest. Ik besloot om die reden psychologie te gaan studeren. En ja, die studie was interessant, maar bracht me helaas niet verder qua zelfkennis of praktische hulp voor in het dagelijks leven. Het bewustzijn bleef een magische black box voor mij. De ‘impuls’ kwam erin en de ‘reactie’ eruit, maar daartussenin ontbrak zondermeer iets heel wezenlijks.

Maar wat?

Vele jaren later, pas na mijn studie, ontdekte ik de missing links: het onbewuste en de relatie van ons onbewuste weten met ons eigen lichaam. Ik stel het onbewuste gelijk aan het lichaam omdat we via ons lichaam alle antwoorden, emoties en reacties ervaren. En niet onbelangrijk: ook (juist!) de heftige emoties en stress kunnen oplossen.

Yvonne heeft EFT, Emotioneel Freedom Techniques, in Nederland geïntroduceerd en heeft al velen opgeleid in het vak van EFT-coach. EFT is een wetenschappelijk onderbouwde techniek die zich heel goed leent voor zelfhulp en in coaching.

Waarom dat zo is?

Heel simpel gezegd reageren we op een gebeurtenis met gedachten, gevoelens en soms met automatisch gedrag. Door onze gedachten over een lastige situatie raakt ons lichaam in de stress, krijgen we klamme handen, emoties of ervaren we paniek. Op zo’n moment is het de kunst om even afstand te nemen en je te realiseren dat je de paniek kunt ‘wegkloppen’ met behulp van kalmerende gedachten en EFT. Het kloppen doe je op de acupunctuurpunten van je lichaam en helpt je om de stress te laten zakken en jezelf te kalmeren zodat je weer fris en helder kunt nadenken of reageren. De lading van de lastige situatie verdwijnt dan.

De missing link is dus het praten tegen jezelf en het bekloppen van je lichaam met als doel je stress te accepteren en daarmee te laten zakken. De belangrijkste boodschap aan jezelf is: je bent al goed zoals je bent. Je geeft jezelf toestemming om te voelen wat je ervaart, en door het kloppen het hEFT weer in eigen hand te nemen. Daarom ben ik dus zo ontzettend blij met dit boek, dat met veel liefde is geschreven en je, in combinatie met wel 23 filmpjes, precies vertelt wat je tegen jezelf kunt zeggen èn kunt doen om je stress te reduceren. Samen met het werkboek is het een zeer leesbare en aantrekkelijke uitgave geworden die ik elke jongere, ouder en leerkracht wil aanbevelen.

Voor SchoolvoorCoaching verzorgt Yvonne deworkshop Transformeer je Emoties en Denken met EFT.

Ans Tros

Creatief Directeur SchoolvoorCoaching 

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Verdiepingsdag voor Alumni
Verdiepingsdag voor Alumni

Versterk je coachvaardigheden met het ReflAction-transformatiemodel

  • Start: 14 oktober 2022
  • 2 dagdelen (09.30 - 17.00 uur)
  • 12 deelnemer(s)
  • 297,-
SchoolvoorCoaching | Opleidingen |  Training ReflAction
Training ReflAction

Waarnemend handelen in de praktijk

  • Start: 15 september 2022
  • 6 dagdelen + 1 intake en 2 coachgesprekken
  • 9 deelnemer(s)
  • 1644,-