SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Ontdek de stille kracht van het verschil
Home/Inspiratie/De geheime formule voor gelukCliptipCoaching in de praktijkSystemisch WerkenZelfcoaching Eigenaarschap

De geheime formule voor geluk

Cliptip van Robbert Braak

Vierkant hoekje - element voor opmaak website

Zomervakantie
De zomer. Tijd voor rust en reflectie. En wat als je die rust ook gebruikt om de geheime formule voor jouw geluk te vinden? Dat zou een mooi bestede zomer zijn! Naast genieten van de zon, van buiten zijn, van je familie, van lekker eten en van al die andere fijne dingen die jij gaat doen in deze zomer ook nog jouw geheime formule voor geluk vinden!

Tim’s geheim

Tim Lake heeft die geluksformule al gevonden. Geleerd van zijn vader. Nu kan Tim wel iets heel bijzonders wat hem daarbij heeft geholpen, net als alle mannen in zijn familie van vaders kant. Tim kan reizen in de tijd. En daarmee leert hij de geheime formule voor geluk. Hij kan namelijk op twee manieren precies hetzelfde meemaken. De eerste keer zoals hij dat altijd al doet en de tweede keer net even anders. Straks aan het eind van deze column verklap ik wat dat ‘net even anders’ dan is. Nee beter gezegd, dan kijk je het fragment uit de film “About Time”. Een link staat voor je klaar.  Daarin wordt het geheim onthuld.

Mijn geheim

Maar eerst even naar jouw en mijn coachpraktijk. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar in wezen doe ik in al mijn coachtrajecten eigenlijk hetzelfde. En tegelijk is dat steeds weer anders omdat degene die tegenover mij zit anders is. Of dat nu een individu, een team of een hele organisatie is. Ze komen met een verhaal en een vraag die ze samen met mij willen onderzoeken. Dat verhaal kan van alles zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de slechte relatie die ze ervaren met hun medewerkers, of misschien maar met één van hen. Dat kan gaan over de ingezette verandering die te traag gaat. Of over het steeds maar weer als tweede eindigen bij sollicitaties. Zoals gezegd, het kan van alles zijn. Dus elk traject heeft een eigen verhaal. En mijn rol als coach is samen met hen te zoeken naar een nieuw verhaal dat beter past en dat meer handelingsperspectief geeft dan het verhaal waarmee ze kwamen. Samen een nieuw verhaal maken. Daar gaat het  bij mij altijd om. En de kern van dat nieuwe verhaal, zo leert mijn ervaring, begint bij met andere ogen kijken naar het verhaal waarmee ze kwamen. Het oude verhaal wordt net even anders beleefd en dat vormt de basis voor het nieuwe verhaal. Het verhaal dat beter past en dat er voor zorgt dat er weer nieuwe kansen worden gezien en weer handelingsperspectief wordt ervaren. Dat anders kijken. Daarin zit het geheim.

Zo. Dan nu de formule van Tim die hij leerde van zijn vader. Scroll naar beneden om het filmpje te bekijken. 

Werken met film

Ik werk veel met film. Zowel in individuele trajecten als met teams en organisaties. Hoe ik dat doe?

 1. Kijk op mijn website jebentbeterdanjedenkt.nl
 2. Kijk deze korte video: youtube.com/watch?v=P7p9aQ0cSpk
 3. 24 september geef ik daar een 1-daagse workshop over in Amsterdam. Hou deze pagina in de gaten: jebentbeterdanjedenkt.nl/workshop

 Ik wens jullie een hele fijne zomer en jouw eigen formule voor geluk!

 Robbert Braak

SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Workshop Impact Maken vanuit je Essentie
Workshop Impact Maken vanuit je Essentie

Weten wat jou wezenlijk te doen staat met Theory U

 • Start: 02 oktober 2023
 • 1 dag (09.30 tot 17.00 uur)
 • 12 deelnemer(s)
 • 315,-
SchoolvoorCoaching | Opleidingen | Workshop Stevig op Je Eigen Plek Staan
Workshop Stevig op Je Eigen Plek Staan

Authentiek verbonden door lichaamsbewustzijn

 • Start: 06 oktober 2023
 • 1 dag (09.30 tot 16.30 uur)
 • 10 deelnemer(s)
 • 315,-