Home/Opleidingen/Next Step Workshop Kennismaken

Next Step Workshop

Kom kennismaken met SchoolvoorCoaching

 • 1 dagdeel (13.30 tot 16.30)
 • 10 deelnemers
 • Start: 13 februari 2023
 • Kosteloosexcl. btw
 • Maak kennis met onze onderscheidende visie en werkwijze.
 • Maak kennis met onze programma's.
 • Onderzoek wat een Next Step voor jou kan zijn.
Doelgroep

Je bent manager, adviseur, projectleider, HRM-adviseur, (aspirant-)coach, of hebt een vergelijkbare rol. Je werk- en denkvermogen zijn op hbo- of wo-niveau. Je wilt jezelf verbreden door je coach- en communicatievaardigheden te versterken, zodat je effectiever kunt kiezen hoe jij wilt reageren.

Je maakt kennis met onze visie op de psychologie van coaching en met onze ervaringsgerichte aanpak. Wij noemen dit de ReflAction Psychologie. We laten je een oefening doen om te onderzoeken wat de passende Next Step voor jou kan zijn Zo ervaar je direct de unieke benadering van SchoolvoorCoaching. Je krijgt informatie over onze programma’s en een advies over jouw Next Step.

Werkwijze & Programma

Onderwerpen

 • ReflAction Psychologie: de praktische Jung, systeemdenken, je fysieke ik en de vertaling naar ReflAction als vaardigheid
 • Ervaringsgerichte oefening om je eigen antwoorden te ontdekken
 • Toelichting op onze programma’s en een Next Step advies

Onze programma’s zijn verdeeld in 4 categorieën:

 • Vakmanschap in Coaching: als je je coachvaardigheden in individuele coaching of loopbaancoaching op professioneel niveau wilt ontwikkelen, verbreden of verdiepen;
 • Vakmanschap in Teamcoaching: als je met teams of groepen werkt en je op professionele wijze teams wilt leren begeleiden en met de onderstroom in organisaties wilt leren werken;
 • Verdiepingsworkshops: als je nieuwsgierig bent naar het belang van systeemdenken, systemisch werken of het werken met het onbewuste of bijzondere technieken voor stressreductie, besluitvorming en bezieling.
 • Persoonlijke groei via ReflAction: als je wilt groeien in je persoonlijk leiderschap en nog sterker wilt leren vertrouwen op je intuïtie en daarnaar handelen.

Wil je direct kennismaken met onze visie op coaching? Bekijk dan het boek Dynamisch Coachen. Balans tussen zingeving en resultaat, Ans Tros, 9e herziene druk 2019. Dit boek vormt al jaren de basis van onze opleidingen. Nu ook als e-boek verkrijgbaar. Je kunt hier alvast enige hoofdstukken inkijken.

Werkwijze

Naast korte theoretische kaders werken we met ervaringsgerichte oefening om het onderzoeksproces naar jouw Next Step te faciliteren. We vragen je om een onderzoekende houding mee te brengen en open te staan voor feedback. Op deze wijze ervaar je direct of onze manier van werken bij jou past.

Startdata
Trainers

Deze middag wordt verzorgt door Ans Tros, oprichter en Creatief Directeur van SchoolvoorCoaching. 

"Ik houd van samenwerken en ben een nieuwsgierige, creatieve onderzoeker van lichaam en geest. Dat heeft mij al vaak ertoe gezet om nieuwe wegen in te slaan als psycholoog, ondernemer, schrijfster, executive coach, netwerker, opleider... Thuis heb ik gelukkig mijn man, hond en appelboomgaard om tot rust te komen en bij te tanken!
Als liefhebber van Jung en het systeemdenken geloof ik in het overstijgen van tegenstellingen. Zingeving en resultaat gaan volgens mij uitstekend samen. Mijn drijfveer is mensen zo te inspireren en in beweging te krijgen dat ze op eigen benen gaan staan en hun intuïtie en 'fysieke ik' leren vertrouwen. Niet alleen de deelnemers aan onze trainingen, ook mijn eigen SchoolvoorCoaching-team."

Waar en wanneer

De Next Step Workshop duurt van 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur en vindt plaats in ons kantoor in Utrecht. Zo'n twee weken voor de workshop ontvang je een korte vragenlijst, een Next Step Scan, die je aan ons retourneert. Dit is je toegangsbewijs voor de workshop. Omdat we daarmee aan het werk gaan, is het noodzakelijk dat je deze vragenlijst van tevoren invult en naar ons terugstuurt.