Veelgestelde vragen

 

Nee, en wel om twee redenen. Ten eerste hebben beide leergangen meer dagdelen en bevatten dan ook meer modellen en oefeningen dan de losse driedaagse trainingen bij elkaar opgeteld. Daarnaast is het zo dat een groot onderdeel van jouw leerervaring het leren in de groep is: van en met elkaar. Wanneer je een hele leergang met dezelfde groep volgt biedt dat meer verdieping, dan wanneer je losse driedaagse trainingen volgt.

Heb je de smaak van het coachen zo te pakken, dat je van coachen jouw hoofdtaak wilt maken of zelfs je vak? Dan is de Leergang Coaching voor Professionals of de Leergang Coachend Leiderschap zeer geschikt. Als je vooral met teams of groepen werkt is de training Teamcoachtechnieken of de Leergang Teamcoaching een passend vervolg.

Het is moeilijk om onszelf te vergelijken, maar we kunnen wel iets zeggen over wat onze manier van coachen en opleiden kenmerkt, zie pagina visie en missie.

Wat ons verder onderscheidt is dat onze trainingen zeer praktijkgericht zijn: 80% doen en 20% theorie. Daarnaast zijn onze kernwoorden: kwaliteit, vakmanschap, coachen met jezelf als instrument, coachen vanuit systeemdenken en C.G. Jung.

Kom vrijblijvend kennis maken met ons, meld je aan voor de GRATIS Lunch2meet.

Lees ook het artikel 7 tips voor het selecteren van een coachopleiding.

Coachen is in Nederland een onbeschermd beroep. Iedereen kan dus, ook zonder opleiding, starten als coach. Wel is het een beroep dat zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld en geprofessionaliseerd heeft. Daarbij hoort dat er diverse initiatieven zijn om je niet zomaar meer coach te kunnen noemen. In Nederland bestaat bijvoorbeeld 'certified coach' en 'erkend coach'. De Leergang Coaching voor Professionals is een van de weinige opleidingen in Nederland die officieel opleidt tot Erkend Coach. Als je deze leergang succesvol hebt afgerond heb je bovendien een hele goede basis om door te gaan naar 'Certified Coach'. Een titel die nog niet zoveel coaches in Nederland mogen dragen.

De certificaten van onze driedaagse opleiding hebben in zoverre marktwaarde dat SchoolvoorCoaching al jarenlang goed aangeschreven staat en marktleider is op het gebied van coaching.

Ja, het bedrag is wel lager. Wanneer je niet blijft overnachten zal het bedrag van de verblijfkosten circa 25 tot 30 procent lager zijn. Onder verblijfkosten verstaan wij niet alleen de overnachtingen, maar ook de dagarrangementkosten.

Voor onze opleidingen gebruiken wij meerdere locaties centraal in Nederland. Voor eendaagse bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van de trainingsruimte op ons kantoor te Utrecht. Denk hierbij aan de biografische workshopdag van de Leergangen, de terugkomdagen en de Coach2meet en de Lunch2meet.

Wanneer je de Leergang Coaching voor Professionals of de leergang Teamcoaching met succes hebt afgerond met een certificaat van SchoolvoorCoaching, dan kun je jezelf bij St!R laten registreren als Erkend Coach. Voor meer informatie, klik op deze link

 

Voor informatie over onze Alumni Platform SchoolvoorCoaching, klik op deze link.

De data die je in het rooster aantreft van de leerteambijeenkomsten zijn een richtlijn. Je vormt tijdens blok 1 van de Leergang je eigen leerteam. Hiermee bepaal je zelf de geschikte data en locatie voor deze bijeenkomsten. 

Ja. dat kan. Bel 030- 3035271 voor de mogelijkheden om je een plek te reserveren.

Ja, wij werken met groepen van maximaal 12 deelnemers in onze open opleidingen.

Jazeker. Klik hier voor de mogelijkheden voor ervaren coaches.

De belastingaangifte is gebaseerd op ieders persoonlijke situatie en verschilt dus per persoon. Een eenduidig antwoord op deze vraag is daarom moeilijk. Toch staat de Belastingdienst onder bepaalde voorwaarden aftrek van studiekosten toe. Raadgpleeg de website van de Belastingdienst en zoek op 'Scholingsuitgaven'. Twijfel je of jij je studiekosten mag aftrekken, leg je vraag dan voor aan een van de medewerkers van de Belastingdienst.

De totale studiebelasting van de leergang Coaching voor Professionals bedraagt 460 uur. Een specificatie van dit aantal vind je hieronder:

Contacturen 152
   

Uitvoerend

 

leerteams/intervisie (min. 4 dagdelen)

75

twee coachtrajecten van ongeveer 8 bijeenkomsten

 
   

Literatuurstudie

135

Twee verplichte boeken

 

(Digitaal) opleidingsmateriaal SchoolvoorCoaching

 

Vrije keuze boek over coaching vanuit andere invalshoek

 
   

Reflectie en toetsing

98

voorbereidingsopdracht biografie voor blok 1

 

vier reflectieverslagen

 

functionele analyse toetsing

 

werkstuk

 

voorbereiding eindpresentatie

 

 Staat je vraag er niet tussen, stel hem hier.