Veelgestelde vragen

De totale studiebelasting van de leergang Coaching voor Professionals bedraagt 460 uur. Een specificatie van dit aantal vind je hieronder:

Contacturen 152
   

Uitvoerend

 

leerteams/intervisie (min. 4 dagdelen)

75

twee coachtrajecten van ongeveer 8 bijeenkomsten

 
   

Literatuurstudie

135

Twee verplichte boeken

 

(Digitaal) opleidingsmateriaal SchoolvoorCoaching

 

Vrije keuze boek over coaching vanuit andere invalshoek

 
   

Reflectie en toetsing

98

voorbereidingsopdracht biografie voor blok 1

 

vier reflectieverslagen

 

functionele analyse toetsing

 

werkstuk

 

voorbereiding eindpresentatie

 

 

Ja, maar het bedrag is wel lager. Blijf je niet overnachten dan bespaar je ongeveer 30 procent op de verblijfkosten. Onder de verblijfkosten vallen niet alleen de kosten voor je overnachting, maar ook die voor zaalhuur, catering, inhuur van personeel enz.

Nee. Ten eerste hebben beide leergangen meer dagdelen. Daardoor kunnen meer modellen en oefeningen behandeld worden dan in de korte trainingen bij elkaar opgeteld. Ten tweede is het zo dat een groot onderdeel van jouw leerervaring het leren in de groep is: van en met elkaar. Volg je een hele leergang met dezelfde groep, dan biedt dat meer verdieping, dan wanneer je losse trainingen volgt.

Heb je de smaak van het coachen zo te pakken, dat je van coachen je hoofdtaak wilt maken of zelfs je vak? Dan is de leergang Coaching voor Professionals of de leergang Coachend Leiderschap geschikt. Als je vooral met teams of groepen werkt is de training Teamcoachtechnieken of de leergang Teamcoaching een passend vervolg.

Tijdens de leergangen en de training Organisatiecoaching worden leerteams gevormd. In je leerteam kom je na elk blok minimaal één dagdeel bij elkaar om te oefenen en casuïstiek te bespreken. De data voor deze bijeenkomsten bepaal je in overleg met je leerteamgenoten.

Voor onze opleidingen gebruiken wij meerdere locaties centraal in Nederland. Voor eendaagse bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van de trainingsruimte op ons kantoor te Utrecht. Denk hierbij aan de biografische workshopdag van de leergangen, de terugkomdagen en de Coach2meets en de Lunch2meets.

Ja, voor onze open opleidingen geldt een maximumaantal van 12 personen.

Ja, dat kan. Zo'n optie verplicht je tot niets, maar geeft je wel de zekerheid dat we tijdig contact met je opnemen als de opleiding vol lijkt te raken. Dan is het zaak dat je op korte termijn een beslissing neemt over je eventuele deelname. Bel 030-3035271 om een optie te laten noteren.

De belastingaangifte is gebaseerd op ieders persoonlijke situatie en verschilt dus per persoon. Een eenduidig antwoord op deze vraag is daarom moeilijk. Toch staat de Belastingdienst onder bepaalde voorwaarden aftrek van studiekosten toe. Raadgpleeg de website van de Belastingdienst en zoek op 'Scholingsuitgaven'. Twijfel je of jij je studiekosten mag aftrekken, leg je vraag dan voor aan een van de medewerkers van de Belastingdienst.

Jazeker. Klik hier om te lezen over de mogelijkheden voor ervaren coaches.

Coachen is in Nederland een onbeschermd beroep. Iedereen kan dus - ook zonder opleiding - starten als coach. Wel is het een beroep dat zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld en geprofessionaliseerd heeft. Daarbij hoort dat er diverse initiatieven zijn om je niet zomaar meer coach te kunnen noemen. In Nederland bestaat bijvoorbeeld het predicaat 'Certified Coach' en 'Erkend Coach'. De leergang Coaching voor Professionals is een van de weinige opleidingen in Nederland die officieel opleidt tot Erkend Coach. Als je deze leergang succesvol hebt afgerond, heb je bovendien een heel goede basis om door te gaan in je ontwikkeling tot 'Certified Coach'. Een titel die nog niet zoveel coaches in Nederland mogen dragen. Sinds begin 2014 kun je je met een certificaat van de leergang Teamcoaching laten registreren als Erkend Teamcoach.

De certificaten van onze driedaagse opleiding hebben in zoverre marktwaarde dat SchoolvoorCoaching al jarenlang goed aangeschreven staat en marktleider is op het gebied van coaching.

Wanneer je de Leergang Coaching voor Professionals of de leergang Teamcoaching met succes hebt afgerond met een certificaat van SchoolvoorCoaching, dan kun je jezelf bij St!R laten registreren als Erkend Coach. Voor meer informatie, klik op deze link

 

Voor informatie over ons Alumni Platform, klik je op deze link.

Het is moeilijk om onszelf te vergelijken, maar we kunnen wel iets zeggen over wat onze manier van coachen en opleiden kenmerkt. Lees daarover meer op onze pagina 'visie op coaching & leiderschap'

Wat ons verder onderscheidt is dat onze trainingen zeer praktijkgericht zijn: 80% doen en 20% theorie. Daarnaast zijn onze kernwoorden: kwaliteit, vakmanschap, coachen met jezelf als instrument, coachen vanuit systeemdenken en de psychologie van Carl G. Jung.

Kom vrijblijvend kennis maken en meld je aan voor de GRATIS Lunch2meet.Staat je vraag er niet tussen, stel hem hier.