De luie manager

De luie manager
Organisatiesocioloog, certified coach en trainer Manu Busschots zingt de lof van de luiheid. Een luie manager laat de brandjes door anderen blussen en krijgt daardoor ruimte om verder vooruit te kijken. Fijn voor zijn medewerkers, het bedrijf en hemzelf. Maar hoe krijg je die harde werkers zover om hun allergie op luiheid te laten varen? Dat is het onderwerp van Manu’s Coach2meet op 3 november 2015.

Door Caroline LinssenCoachen met de symboliek van voeding

Coachen met de symboliek van voeding
Haar vader komt uit Indonesië, haar moeder uit Drachten. Vader wilde per se drie keer per week rijst eten, dus at Nienke Binkhorst toen ze op kamers ging uit tegendraadsheid alleen maar stamppot. Wat ze meenam van thuis was de liefde voor koken en urenlang etend en pratend aan tafel zitten. In haar Coach2meet op 25 september ervaar je hoe Nienke koken en coachen combineert in het spel Coach-Gourmet.

Door Caroline LinssenPeter Buitenhuis: “In deze tijd hebben we leiders nodig die hard zijn én een hart hebben”

Peter Buitenhuis: “In deze tijd hebben we leiders nodig die hard zijn én een hart hebben”
Door de buitenwereld wordt Defensie gezien als een hiërarchische op autoriteit gestoelde organisatie. Minder bekend is dat ook binnen defensie sinds 2008 een beleid is ingezet naar een meer mensgerichtevorm van leidinggeven. Ex-marinier en onderwijskundige Peter Buitenhuis heeft dat beleid ver taald voor de Koninklijke Marin. Met die rijke ervaring begeleidt hij nu organisatie en leiderschapstrajecten buiten de marine.<< < | 0102 03 04 05 | > >>