Leergang Coachend Leiderschap

'If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together' is een Afrikaans spreekwoord. In dit spanningsveld werkt elke manager. Want  werken zónder snelheid en automatische piloot is een illusie. Dus moet je steeds kiezen. Wanneer versnel je op de automatische piloot en wanneer vertraag je? Stap je uit je comfort zone en heb je iets te onderzoeken of ontwikkelen? Dat hangt van de situatie af. Om welke handeling vraagt die? En handel je ook zo, of reageer je zoals je altijd doet? Kan je bijvoorbeeld jouw oplossingen voor je te houden, omdat anderen zich pas ontwikkelen als ze het zélf uitproberen? Of geef je meteen tips, omdat dit comfortabeler voelt en jij je ongemakkelijk voelt bij stiltes?

Lees verder >>

Leergang Coaching voor Professionals

Na deze leergang kun je als St!R-erkend coach mensen coachen op werkgerelateerde vraagstukken. Je beschikt over een stevig fundament in je vakmanschap doordat je coachtechnieken theoretisch én praktisch beheerst. Diepgaand inzicht in je eigen persoonlijkheid stelt je in staat jezelf tijdens een coachtraject als belangrijkste instrument in te zetten. Je leert spelen met het effect van je gedrag, kunt opvattingen in de interactie onderzoeken en weet je aanpak te onderbouwen en verantwoorden.

Lees verder >>

Leergang Teamcoaching

Als St!R-erkend teamcoach maak je gedegen analyses van een team en zijn context. Daarvoor verbind je de context van de organisatie met de doelen van het team. Je maakt de ‘onderstroom’ bespreekbaar en creëert de randvoorwaarden voor teaminterventies om hen zo te begeleiden naar een volgend ontwikkelstadium. Je hebt kennis van groepsdynamica en leerprocessen, en beschikt over de benodigde teamcoachtechnieken. Inzicht in je persoonlijke stijl en kwaliteiten helpen je vrij en onbevangen teams met de meest complexe problematiek te begeleiden.

Lees verder >>

Werkplaats Innerlijke Leiding

Je zoekt een nieuwe balans tussen sturen en volgen, tussen je hoofd, hart en 'fysieke ik'. Uitputting, hooggevoeligheid, je verleden of een gemis aan bezieling vragen om bezinning én heling. Je kiest ervoor alles wat je belemmert los te laten en de ontbrekende puzzelstukjes te ontdekken. Zo kun je passende keuzes maken in je dagelijks leven en werk.  Je vertrouwt weer op je innerlijke leiding als kompas  en ontdekt hoe het proces van manifesteren werkt. Je komt erachter hoe je door jouw unieke kwaliteiten anderen nog beter kunt begeleiden. We werken met het Theory U-model van Otto Scharmer om te ervaren hoe bewustzijn en co-creatie de basis vormen voor collectief leren, innoveren en samenwerken. Zo kom je tot nieuwe antwoorden.

Lees verder >>

Coachtechnieken 1-op-1

Je beheerst verschillende coachtechnieken en kunt ze inzetten tijdens 1-op-1-gesprekken. Daarmee krijg je de ander in beweging. Je bent in staat constructief positieve én lastige feedback te geven. Je hebt geleerd welke opvattingen en overtuigingen bepalend zijn voor je gedrag en kent het effect daarvan op je gesprekspartner. Samen met de andere deelnemers oefen je veel, zowel in de rol van coach als gecoachte. Korte, theoretische instructies wisselen we af met oefeningen, zodat je de technieken meteen in praktijk brengt en direct effect ervaart.

Lees verder >>

Dagleergang Coaching voor Professionals

De leergang Coaching voor Professionals, maar dan in losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Ont-moetingsreis Groenland 2016

In verbinding met de bijzondere en indrukwekkende ruigte en energie van Groenland maak je in een 11-daagse reis een tocht door de natuur en je eigen bewustzijn. Je herijkt of hervindt je levensmissie en koers. Door het bewust loslaten van je gewoonten ontstaat er openheid, helderheid en ruimte voor bezinning. Je kunt daarin je eigen rust, ruimte en talenten weer omarmen.

Lees verder >>

Training Organisatiecoaching

Tijdens de training Organisatiecoaching leer je interveniëren binnen de context van het haalbare met jezelf als instrument. Je kunt een vraagstuk plaatsen in de context van een organisatie. Je leert veel over de praktijk in andere organisaties en ontdekt zo wat (niet) werkt. In een intensief leerproces samen met mensen uit diverse branches krijg je zicht op blinde vlekken en taboes van organisatieculturen.

Lees verder >>

Masterclass Spelen met Spanning

Iedere organisatie kent vraagstukken, die niet oplosbaar zijn met een resultaatgerichte aanpak of door beter te plannen en te organiseren. De uitdaging is je te verhouden tot de spanningsvelden, dilemma's en tegenstellingen. Die bepalen de dynamiek van een organisatie of team. Hoe kun je als leidinggevende of organisatiecoach de energie van het spanningsveld voor je laten werken in plaats van tegen je? Het boek ‘Aandacht in interactie - de spanning tussen organiseren en laten ontstaan’ (2014) van Margret van Paassen vormt de basis voor deze training.

Lees verder >>

Teamcoachtechnieken

Je leert teams effectiever communiceren en verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten en sfeer. Je krijgt inzicht in het effect van jouw coach- en interventiestijl op de samenwerking in het team. Je leert teamontwikkelingsfasen en bijbehorende dynamiek van teamvorming in de beginfasen herkennen. Door interactiepatronen en opvattingen te herkennen en benoemen kun je met teamcoachtechnieken doeltreffende interventies plegen. Zo bevorder je de effectiviteit en het eigenaarschap van het team en stimuleer je de communicatie en samenwerking.

Lees verder >>

Verdiepingstraining

Je bent een ervaren coach of professional en gewend aan reflectie op je werk. Je bent toe aan verdieping en feedback van je vakgenoten. Eerder heb je een opleiding tot coach of supervisor gevolgd. Nu wil je weer gevoed worden, je eigen coachstijl versterken en je repertoire uitbreiden met technieken om te werken met het onbewuste en het fysieke Ik. Jouw thema's worden uitgediept, zodat je met nog meer plezier en vrijheid kunt 'spelen' in de interactie.

Lees verder >>

Workshop 'Moeiteloos stress loslaten'

Deze workshop is een ‘must’ voor coaches en managers, die geïnteresseerd zijn in de verwerking van stress in de hersenen en het lichaam. Sommige mensen lijken niet in staat te leren of hun gedrag te veranderen. Zolang het lichaam (je 'fysieke Ik') er niet klaar voor is, is het namelijk een heilloze weg om te coachen op gedrag of emoties. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een lichaamsgerichte aanpak en wilt graag zelf ervaren hoe die werkt en wat die oplevert.

Lees verder >>

Coachtechnieken 1-op-1 - dagopleiding

De training Coachtechnieken 1-op-1, maar dan in vier losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur

Na deze opleiding ben je klaar om als professioneel loopbaanadviseur en -coach aan de slag te gaan. Je beschikt dan over een diploma met post-hbo-erkenning en kunt je inschrijven als St!R-erkend coach. Je weet hoe je een Koersonderzoek uitvoert. Tijdens een loopbaancoachingstraject begeleid je je cliënt met jezelf als belangrijkste coaching-instrument in de zoektocht naar zijn persoonlijke levensmissie.

Lees verder >>

Multicoachtraject

Het Multicoachtraject is een persoonlijk traject op maat onder begeleiding van een ervaren gids, die met jou de tussenstations op jouw coachtraject bepaalt. Het is een kunst is om op de juiste verdieping of op het juiste terrein te beginnen, en eindelijk wél die hulp te vinden die werkelijk het verschil voor jou maakt. Het Multicoachtraject is een traject op maat onder begeleiding van een ervaren gids die met jou de tussenstations op je reis bepaalt. Wij staan garant voor kwaliteit. Laat je verbazen!

Lees verder >>

ReflAction Training

In het hier-en-nu zijn, het klinkt zo simpel. Maar hoe werkt dat en hoe weet jij of je echt volledig aanwezig bent? En hoe merk je of een ander werkelijk in contact is met zichzelf? Presence, mindful aanwezig zijn en mindful handelen, vraagt om contact met je lichaam en bewustzijn over wat je voelt en ervaart. Je fysieke ik is hierbij een belangrijke hulpbron. Dan blijf je in balans, word je minder geleefd door je omgeving en maak je keuzes die bij je passen. In drie dagen reiken we je de ervaringskennis en technieken aan om in contact met jezelf en anderen te blijven gedurende de dag. Zo integreer je mindfulness in je dagelijks werk.

Lees verder >>

Teamcoachtechnieken - dagopleiding

De training Teamcoachtechnieken, maar dan in vier losse dagen zónder avondprogramma!

Lees verder >>

Loopbaancoaching

Het Koersonderzoek helpt je bij duurzame inzetbaarheid vanuit je levensmissie. In slechts enkele gesprekken word je gestimuleerd in het herijken van je loopbaan. Voor iedereen die zichzelf een periode van reflectie op zijn of haar eigen loopbaan gunt!  Na een intakegesprek met een ervaren loopbaanadviseur volgen een biografiegesprek, drie Koersgesprekken en een afrondend gesprek. Het Koersonderzoek kent een doorlooptijd van ca. 3 maanden.

Lees verder >>

Training Koersonderzoek technieken

Als ervaren hr-functionaris, manager of coach wil je iemand met een loopbaanvraag op weg kunnen helpen. Je zoekt een intensieve, korte training, die je zowel persoonlijk als professioneel verrijkt. Het Koersonderzoek volgens de methode Hoogendijk is een beproefde methode om samen met je cliënt zijn meest vitaliserende loopbaanperspectief te ontdekken. Basisvaardigheden in coaching bezit je al. Tijdens de training leer je werken met essentiële onderdelen van het Koersonderzoek zoals je eigen biografie en interpretatie van je levensloop. Je past deze technieken toe bij de andere deelnemers. Zo herken je loopbaanvragen en leer je belemmeringen in de biografie bespreekbaar maken.

Lees verder >>

Training E-Coaching

Met behulp van e-coachingstechnieken leer je een cliënt op afstand te begeleiden. Je kunt een coachtraject sneller en kostenefficiënter uitvoeren. Je leert de ins en outs van e-coaching. Tussen de opleidingsdagen door oefen je eerst met een medecursist en vervolgens met een proefcliënt. Over je ervaringen schrijf je een reflectieverslag. Voor iedere coach of loopbaancoach, die zijn repertoire wil uitbreiden met e-coachingstechnieken!

Lees verder >>

Next Step Workshop

Investeer in jezelf en ontdek onze onderscheidende aanpak. Kom naar onze kosteloze workshop en ontvang een Next Step advies.

Lees verder >>