Nieuwsbrieven

 


Meest recente nieuwsbrief


Met wie ben je nu in gevecht?

Met wie ben je nu in gevecht?

Het aantal rechtszaken over burenruzies neemt toe. Wat is er dan toch aan de hand? Beschouw je een burenruzie vanuit de psychologie van het onbewuste, dan kun je stellen dat een gebeurtenis of persoon in de buitenwereld sterke emoties en effecten teweegbrengt bij de betrokken personen. Die gebeurtenissen of personen ‘triggeren’ oude pijnlijke thema’s. Daardoor reageren mensen mogelijk heftiger dan ze zouden wensen en escaleert de situatie. De vraag is met wie ze eigenlijk in gevecht zijn. Zijn dat werkelijk de buren, of is er iets uit het eigen verleden geraakt? 

Als je elke emotionele reactie die je niet meteen begrijpt onderzoekt, word je steeds minder geleefd door je emoties. Dat is de kern van reflectie zoals die in al onze opleidingen terugkomt. Deze maand besteden we er aandacht aan in de Coach2meet over overdracht en tegenoverdracht.

Ans Tros
Creatief directeur

reacties zijn welkom

SvC BLOG

Follow Us on LinkedIn Follow Us on Facebook Follow Us on Twitter

 P.S. Teleurstelling kun je beter vermijden. Heb je interesse in teamcoaching, wacht dan niet te lang met aanmelden. We hebben een extra leergang gepland in februari 2015.

Lees de complete nieuwsbrief
Eerder verschenen nieuwsbrieven


september 2014 Zulf mokken of kopen?
april 2014 'Ik' eist aandacht!
juni 2013 Spijt?
april 2013 iFlower
februari 2013 Alumnipost!