De dynamiek van in- en uitsluiting herkennen

De dynamiek van in- en uitsluiting herkennen
Uit angst voor het onbekende be- en veroordelen we anderen, bewust of onbewust. Die mechanismen van in- en uitsluiting zijn het speciale thema van Shielta Ramautarsing. Zij is trainer en werkt op het snijvlak van coaching en counseling. In haar Coach2meet op 8 april ervaar je zelf hoe uitsluiting werkt, en hoe je anderen én jezelf open tegemoet kan treden vanuit empathie.

Tekst: Caroline LinssenDe CoachCombinatie, het veilige thuisbasisgevoel van een goed team

De CoachCombinatie, het veilige thuisbasisgevoel van een goed team
De leergang Coaching voor Professionals, jaargang 2011, leverde vier erkende ST!R-coaches op die als leerteam besloten ook na de opleiding contact te houden. Gerrit Knol (56), Hanneke Toemen (57), Willy Kempen–Van Veen (55) en Rutger Beekelaar (49) richtten samen de CoachCombinatie op. Gerrit en Hanneke vertellen het verhaal van dit losse, maar zeker niet vrijblijvende collectief.“In elk team heb je mensen nodig die onder stress de moed er inhouden en positief blijven”

“In elk team heb je mensen nodig die onder stress de moed er inhouden en positief blijven”
Bergtochten zijn een snelkookpan voor teams. Al ken je elkaar nog zo goed, pas onder extreme
druk weet je pas écht wat je aan jezelf en elkaar hebt. Katja Staartjes gaf haar baan op om te ontdekken wat de bergen haar te vertellen hadden: “Je moet elkaar aanvullen en iets voor elkaar overhebben. Het werk verdelen en commitment aan een gemeenschappelijk doel, de top bereiken, zijn kernzaken in de samenwerking.”<< < | 0102 03 04 05 | > >>