Opstelling van het verlangen

Opstelling van het verlangen
Blokkades kunnen zo in de weg zitten dat coachen niet helpt. Soms worden ze veroorzaakt door diep weggestopte trauma’s. Coach en traumatherapeut Matte Marij van der Wal vond bij de Duitse psycholoog Franz Ruppert een manier om ze uit de donkere kelder van het onderbewuste naar het daglicht te halen. Op 29 januari 2015 geeft Matte Marij een Coach2meet over de ‘Opstelling van het verlangen’. - Door Caroline LinssenGeneratie Y: bedreiging of uitdaging?

Generatie Y: bedreiging of uitdaging?
Generatie Y loopt vast in organisaties die gerund worden door generatie X. Generatie Z staat zich al warm te lopen in de coulissen. Al die generaties hebben hun eigen kijk op werken en samenwerken. Verschillende ideeën, behoeftes en verwachtingen botsen op de werkvloer op elkaar. Het gevolg is burn-outs en een hoog verloop onder young professionals. Hoe voorkom je dit? In deze Coach2meet van Gemma van der Krogt ga je de vooroordelen voorbij, om te ontdekken wat generaties van elkaar kunnen leren. - Door Carline LinssenOverdracht en tegenoverdracht anders bekeken

Overdracht en tegenoverdracht anders bekeken
Jacqui Halmans is gespecialiseerd in Transactionele Analyse, Anita Bakker in Voice Dialogue. Deze ervaren coaches en trainers startten begin dit jaar een eigen bureau Halmans&Bakker om hun expertises te combineren in trainingen, workshops en masterclasses voor coaches. Samen schreven ze hierover het boek ‘Coachen met lef, waar Transactionele Analyse en Voice Dialogue elkaar versterken’. Sinds de twee elkaar in 2008 leerden kennen, vormen Jacqui en Anita een bijna symbiotisch opleidersduo dat tijdens dit interview vrolijk over elkaar heen buitelt.

Door Caroline Linssenvorige12 3 4 5 6 7 8 volgende