“In elk team heb je mensen nodig die onder stress de moed er inhouden en positief blijven”

“In elk team heb je mensen nodig die onder stress de moed er inhouden en positief blijven”
Bergtochten zijn een snelkookpan voor teams. Al ken je elkaar nog zo goed, pas onder extreme
druk weet je pas écht wat je aan jezelf en elkaar hebt. Katja Staartjes gaf haar baan op om te ontdekken wat de bergen haar te vertellen hadden: “Je moet elkaar aanvullen en iets voor elkaar overhebben. Het werk verdelen en commitment aan een gemeenschappelijk doel, de top bereiken, zijn kernzaken in de samenwerking.”“Vaak zet ons denken onnodig de rem op wat het lichaam wil”

“Vaak zet ons denken onnodig de rem op wat het lichaam wil”
Trainer Hans Velders zet een opzienbarende claim neer: het moeiteloos oplossen van trauma’s en dilemma’s. Hoe krijg je de drie breinen in je hoofd op één lijn, zodat blokkades op het niveau van lichaam, denken en voelen oplossen? Door Somatic Experiencing vind je de weg van binnen naar buiten.“De nieuwe generaties gaan ons helpen. Ze denken zó anders!”

“De nieuwe generaties gaan ons helpen. Ze denken zó anders!”
De participatiemaatschappij vraagt van mensen en organisaties meer zelfreflectie. Dat leerproces begint volgens Rebekka ter Voort al op school. Ze heeft haar hart verpand aan de jongere generaties: “Ze zijn niet gevoelig voor status, ze willen bij jou werken omdat ze waarde kunnen toevoegen. Ze leren ons om flexibel en nieuwsgierig te zijn, en ons te durven laten beïnvloeden.”<< < | 0102 03 04 05 | > >>