7 tips voor het selecteren van je coachopleiding

7 tips voor het selecteren van je coachopleiding
Hoe vind je een betrouwbaar opleidingsinstituut om jouw vakmanschap in coaching te versterken? Er is een groot aanbod aan goede instituten. Onderstaande tips kunnen je helpen bij je selectie.Het omarmen van grenzeloosheid

De waarheid is dat feitelijke grenzen niet bestaan. Nou ja, op landsgrenzen na dan, maar ook die kunnen op een dag zomaar verlegd worden. In oorsprong zijn wij allen met elkaar verbonden. En met de wereld om ons heen; de natuur in haar geheel. Het is wezenlijk om contact met jezelf te kunnen maken en om je eigenheid de ruimte te geven. Dat is ook wat deze maatschappij van ons vraagt, wat nodig is om vitaliteit te ervaren en je potentieel te leven.

Door Petra de Bruijn,
Coach SchoolvoorCoaching

Bron Tijdschrift voor Coaching maart 2012, nr 1Een systeemcoach is een O.E.N.

Ieder zijn vak. Een bekend fenomeen: mensen die een vraag hebben, weten vaak zelf het antwoord wel. Wat vaak het probleem is, is een onderliggende belemmering, waardoor iemand nieuw gedrag vermijdt. Systeemdenken helpt dit soort onderhuidse dilemma's en de echte vraag op tafel te krijgen de gecoachte zelf verantwoordelijk te maken voor de oplossing. Het sprookje van Liesbeth, Jaap en de O.E.N.

door: Manu Busschots
bron: Management en Consulting nr. 1/2010